Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kok en klassiker

Grønn curry

Et mylder av måter å angripe vanlige råvarer på

-
+

Grønn curry

  • 500 g bog av lam eller geit
  • 100 g skrellet ingefær
  • 100 g hvitløk
  • 1 stk bunt koriander
  • 50 g skåldede mandler eller cashewnøtter
  • 4 stk grønne chili
  • 1 ts spisskum (hel)
  • 1 ts gurkemeie (malt)
  • 10 stk karriblader
  • 3 stk nellikspikre
  • 1 stk gul løk (i tynne skiver)
  • 1 stk boks kokosmelk
  • 2 stk store poteter (skrellet, i terninger)
  • 1 stk lime
  • nøytral olje
  • salt

Slik gjør du

  • Del kjøttet i fire–fem centimeter store terninger. Hakk ingefær og hvitløk til en jevn masse, enten i kjøkkenmaskin eller ved å finhakke. Tilsett litt vann hvis behov. Gni en teskje av blandingen inn i kjøttet, dekk til og la stå i en times tid.
  • Lag masalaen. Rist spisskum i en varm stekepanne i et par minutter. Mal til pulver i en morter eller lignende. Tilsett koriander, mandler, grønn chili, to ts hvitløk- og ingefærpasta, spisskum, gurkemeie og så lite vann som mulig for å oppnå en jevn masse.
  • Varm to–tre ss nøytral olje i en støpejernsgryte eller lignende. Tilsett karriblader og nellikspiker, la det surre til bladene begynner å krølle seg. Tilsett løk og en klype salt, rør godt rundt. Stek på middels til lav varme til de mykner, cirka ti minutter. Ha i kjøttet og la det brune lett.
  • Tilsett masala og la den utvikle seg med varmen i tre–fem minutter. Pass på å røre godt rundt så ingenting brenner seg (tilsett eventuelt litt vann).
  • Ha i kokosmelk, vann og en real klype salt, så det så vidt dekker kjøttet. Kok opp og reduser varmen til det putrer forsiktig. Tilsett potetene etter 15 minutter. La det småkoke i 45 til 60 minutter, til sausen tykner og kjøttet er relativt mørt.
  • Smak til med limesaft og salt.