Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kok en klassiker

Grønnsakgrateng

Få matretter fungerer bedre når du mangler inspirasjon

-
+

Grønnsakgrateng

  • 2 store håndfuller tilberedte grønnsaker i biter (for eksempel fennikel, gulrot, potet og purreløk)
  • 2 dl béchamelsaus

Béchamelsaus

  • 1 ss smør
  • 1 ss mel
  • 2 dl melk, romtemperert
  • 3 ss parmesan, finrevet

Slik gjør du

  • Lag béchamelsausen først.
  • Smelt smør i en liten kasserolle eller stekepanne på lav varme. Tilsett mel og visp godt i et par minutter. Visp sakte inn litt og litt av melken. Når det begynner å småkoke, skru ned til lavest mulig varme og la sausen putre i 20–25 minutter.
  • Slå av varmen og tilsett to ss parmesan. Rør godt rundt.
  • Smør en liten ildfast form som kan romme grønnsakene, som gjerne får overlappe. Bland grønnsakene inn i béchamelsausen og ha over i formen. Strø over den siste skjeen med parmesan.
  • Bak på 200 grader, til det bobler litt i gratengen og den har fått litt farge.

Oppskrifter fra «An Everlasting Meal: Cooking with Economy and Grace» (Tamar Adler, Scribner).

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner