Stekt kyllingbryst
- 1 stk kyllingbryst
- brødsmuler
- 1 stk egg
- mel
Ris
- 200 g ris
- 200 g vann
Saus
- 1 dl soyasaus
- zest av 1/2 lime
- en bit ingefær, finkuttet
Avokado
- 1 stk avokado
Syltet agurk
- 1 stk agurk
- 1 stk chili
- 1 dl sukker
- 2 dl riseddik
- 3 dl vann
- salt
Aspargesbønner
- 100 g aspargesbønner
- 2 finhakkede hvitløksfedd
- salt
- olje
Stekt kyllingbryst
- Bank kyllingbrystet litt ned på det høyeste punktet, vend det så i mel, deretter i pisket egg, og pakk deretter brødsmulene godt inn i eggeblandingen på kyllingen.
- Stekes i panne med mye olje.
Ris
- Kok opp vann og ris og rør rundt, legg på tett lokk og skru ned varmen til nest laveste nivå.
- La det stå i cirka 30 minutter avhengig av risen.
Saus
- Bland alle ingrediensene sammen
Avokado
- Kutt avokado i biter i en skål og strø over stekte sesamfrø og litt salt.
Syltet agurk
- Skrell og kutt agurken i skiver.
- Finhakk chilien.
- Bland sukker, eddik, vann og litt salt sammen til sukkeret og saltet er oppløst i vannet.
- Hell over agurken og chilien og la det stå litt, helst et døgn.
Aspargesbønner
- Kok bønnene så de fortsatt har litt bit.
- Ha litt olje i en kjele og ha i hvitløk. Stek det uten at den får farge.
- Tilsett de kokte bønnene, bland sammen og smak til med salt.
- Server rettene med kuttet hjertesalat og vasket koriander.