Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokkenes lette

Asiatisk cowboybuffet

– Jeg spiser ikke mat jeg ikke vet hva inneholder
Oppskrift på asiatisk cowboybuffet

Oppskrift på asiatisk cowboybuffet

-
+

Stekt kyllingbryst

  • 1 stk kyllingbryst
  • brødsmuler
  • 1 stk egg
  • mel

Ris

  • 200 g ris
  • 200 g vann

Saus

  • 1 dl soyasaus
  • zest av 1/2 lime
  • en bit ingefær, finkuttet

Avokado

  • 1 stk avokado

Syltet agurk

  • 1 stk agurk
  • 1 stk chili
  • 1 dl sukker
  • 2 dl riseddik
  • 3 dl vann
  • salt

Aspargesbønner

  • 100 g aspargesbønner
  • 2 finhakkede hvitløksfedd
  • salt
  • olje

Stekt kyllingbryst

  • Bank kyllingbrystet litt ned på det høyeste punktet, vend det så i mel, deretter i pisket egg, og pakk deretter brødsmulene godt inn i eggeblandingen på kyllingen.
  • Stekes i panne med mye olje.

Ris

  • Kok opp vann og ris og rør rundt, legg på tett lokk og skru ned varmen til nest laveste nivå.
  • La det stå i cirka 30 minutter avhengig av risen.

Saus

  • Bland alle ingrediensene sammen

Avokado

  • Kutt avokado i biter i en skål og strø over stekte sesamfrø og litt salt.

Syltet agurk

  • Skrell og kutt agurken i skiver.
  • Finhakk chilien.
  • Bland sukker, eddik, vann og litt salt sammen til sukkeret og saltet er oppløst i vannet.
  • Hell over agurken og chilien og la det stå litt, helst et døgn.

Aspargesbønner

  • Kok bønnene så de fortsatt har litt bit.
  • Ha litt olje i en kjele og ha i hvitløk. Stek det uten at den får farge.
  • Tilsett de kokte bønnene, bland sammen og smak til med salt.
  • Server rettene med kuttet hjertesalat og vasket koriander.