Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokkenes lette

Blåskjell i grønn curry

Katla-sjefens oppskrifter på slankemat
Slik lager du blåskjell i grønn curry

Slik lager du blåskjell i grønn curry

-
+

Blåskjell i grønn curry

  • 1 kg blåskjell
  • 200 ml kokosmelk
  • 80 ml soyasaus
  • 2 fedd hvitløk
  • 6 cm ingefær
  • 1 stk rød chili
  • 100 ml hvitvin
  • 2 stk vårløk
  • 3 stk kaffir limeblader
  • finhakket koriander
  • smak til med lime- eller sitronjuice

Slik gjør du:

  • Vask blåskjellene godt.
  • Bland kokosmelk, hvitløk, chili, ingefær og soya i en håndblender eller kjøkkenmaskin.
  • Varm opp en kjele skikkelig godt, ha i blåskjell og vinen og la koke i cirka ett minutt med lokk. Tilsett kokosmelkblandingen og limebladene og kok til alle blåskjellene har åpnet seg.
  • Smak til med sitron eller limejuice og bland inn finhakket koriander og vårløk.