Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kokkenes lette

Blåskjell i grønn curry

Katla-sjefens oppskrifter på slankemat
Slik lager du blåskjell i grønn curry

Slik lager du blåskjell i grønn curry

-
+

Blåskjell i grønn curry

  • 1 kg blåskjell
  • 200 ml kokosmelk
  • 80 ml soyasaus
  • 2 fedd hvitløk
  • 6 cm ingefær
  • 1 stk rød chili
  • 100 ml hvitvin
  • 2 stk vårløk
  • 3 stk kaffir limeblader
  • finhakket koriander
  • smak til med lime- eller sitronjuice

Slik gjør du:

  • Vask blåskjellene godt.
  • Bland kokosmelk, hvitløk, chili, ingefær og soya i en håndblender eller kjøkkenmaskin.
  • Varm opp en kjele skikkelig godt, ha i blåskjell og vinen og la koke i cirka ett minutt med lokk. Tilsett kokosmelkblandingen og limebladene og kok til alle blåskjellene har åpnet seg.
  • Smak til med sitron eller limejuice og bland inn finhakket koriander og vårløk.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner