Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokkenes lette

Brokkolisuppe med posjert egg og svart hvitløk

Katla-sjefens oppskrifter på slankemat
Slik lager du brokkolisuppe med posjert egg og svart hvitløk

Slik lager du brokkolisuppe med posjert egg og svart hvitløk

-
+

Brokkolisuppe med posjert egg og svart hvitløk

  • 2 stk brokkoli
  • 500 ml grønnsakskraft
  • 15 g smør
  • salt
  • sitron
  • egg
  • svart hvitløk (kjøpes ferdig eller se oppskrift under)

Slik gjør du:

  • Kutt brokkolien i små buketter. Kok opp halvparten av grønnsakskraften og ha brokkolien oppi. Kok i ett til to minutter til brokkolien er mør, men fortsatt beholder sin grønne farge.
  • Kjør det sammen i en kjøkkenmaskin til det blir en grønn puré eller suppe, tilsett mer grønnsakskraft til du får den tykkelsen du ønsker. Ha i litt smør til slutt.
  • Smak til med salt og sitron.
  • Serveres med posjert egg og små biter av svart hvitløk. Også veldig godt med krutonger og stekt bacon.
  • Bacon er ikke sunn mat, men rundt 20 gram finhakket bacon i en rett gjør den litt bedre, samtidig som du får følelsen av å spise kjøtt om du savner det i vegetarretter.

Svart hvitløk:

  • Svart hvitløk kan lages hjemme ved å koke opp saltlake og helle det over hvitløk i en lukket beholder. La det stå én til to uker i romtemperatur og pass på at hvitløksknollene er dekket hele tiden.