Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kokkenes lette

Brokkolisuppe med posjert egg og svart hvitløk

Katla-sjefens oppskrifter på slankemat
Slik lager du brokkolisuppe med posjert egg og svart hvitløk

Slik lager du brokkolisuppe med posjert egg og svart hvitløk

-
+

Brokkolisuppe med posjert egg og svart hvitløk

  • 2 stk brokkoli
  • 500 ml grønnsakskraft
  • 15 g smør
  • salt
  • sitron
  • egg
  • svart hvitløk (kjøpes ferdig eller se oppskrift under)

Slik gjør du:

  • Kutt brokkolien i små buketter. Kok opp halvparten av grønnsakskraften og ha brokkolien oppi. Kok i ett til to minutter til brokkolien er mør, men fortsatt beholder sin grønne farge.
  • Kjør det sammen i en kjøkkenmaskin til det blir en grønn puré eller suppe, tilsett mer grønnsakskraft til du får den tykkelsen du ønsker. Ha i litt smør til slutt.
  • Smak til med salt og sitron.
  • Serveres med posjert egg og små biter av svart hvitløk. Også veldig godt med krutonger og stekt bacon.
  • Bacon er ikke sunn mat, men rundt 20 gram finhakket bacon i en rett gjør den litt bedre, samtidig som du får følelsen av å spise kjøtt om du savner det i vegetarretter.

Svart hvitløk:

  • Svart hvitløk kan lages hjemme ved å koke opp saltlake og helle det over hvitløk i en lukket beholder. La det stå én til to uker i romtemperatur og pass på at hvitløksknollene er dekket hele tiden.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner