Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokkenes lette

Fried rice

– Har du lyst på fett, så spis fett
Slik lager du fried rice

Slik lager du fried rice

-
+

Fried rice

  • 200 g kokt sushiris
  • 1 stk egg
  • 1 stilk stangselleri
  • 1 stk rød chili
  • 1 tommel ingefær
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss fiskesaus
  • 200 g grønnsaker (f.eks. brokkolibuketter, erter, vårløk, gulrot, sellerirot og champignon)
  • 1 dl solsikkeolje
  • salt
  • 2 ss pekingsaus

Slik gjør du:

  • Finkutt chili, hvitløk og ingefær.
  • Finstrimle stangsellerien og legg strimlene i vann. Kutt resten av grønnsakene i terninger på én centimeter.
  • Varm solsikkeolje i en stekepanne, tilsett først grønnsaken som blir raskest gyllen – her soppen. Når den har en fin brunfarge, tilsetter du chili, hvitløk og ingefær, og så egget.
  • Rot litt rundt i pannen så det blir som en litt skilt eggerøre. Skyv alt til én side og tilsett risen. La den få steke litt før du har i resten av grønnsakene.
  • Smak til med fiskesaus og salt. Ha en skje med pekingsaus på hver tallerken og klin den utover til hele flaten er dekket. Ha risblandingen oppå og stangselleristrimlene på toppen.