Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kokkenes lette

Fried rice

– Har du lyst på fett, så spis fett

Slik lager du fried rice

-
+

Fried rice

  • 200 g kokt sushiris
  • 1 stk egg
  • 1 stilk stangselleri
  • 1 stk rød chili
  • 1 tommel ingefær
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss fiskesaus
  • 200 g grønnsaker (f.eks. brokkolibuketter, erter, vårløk, gulrot, sellerirot og champignon)
  • 1 dl solsikkeolje
  • salt
  • 2 ss pekingsaus

Slik gjør du:

  • Finkutt chili, hvitløk og ingefær.
  • Finstrimle stangsellerien og legg strimlene i vann. Kutt resten av grønnsakene i terninger på én centimeter.
  • Varm solsikkeolje i en stekepanne, tilsett først grønnsaken som blir raskest gyllen – her soppen. Når den har en fin brunfarge, tilsetter du chili, hvitløk og ingefær, og så egget.
  • Rot litt rundt i pannen så det blir som en litt skilt eggerøre. Skyv alt til én side og tilsett risen. La den få steke litt før du har i resten av grønnsakene.
  • Smak til med fiskesaus og salt. Ha en skje med pekingsaus på hver tallerken og klin den utover til hele flaten er dekket. Ha risblandingen oppå og stangselleristrimlene på toppen.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk