Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokkenes lette

Ovnsbakt grønnsaksgryte med timian

Ny matspalte: Kokkenes beste oppskrifter på slankemat
Oppskrift på ovnsbakt grønnsaksgryte med timian

Oppskrift på ovnsbakt grønnsaksgryte med timian

-
+

Ovnsbakt grønnsaksgryte med timian

  • 4 stk gulrot
  • 4 stk løk
  • 400 g sellerirot
  • 4 stk persillerot (eller pastinakk)
  • 400 g tomater
  • 6 fedd hvitløk
  • 6 dl vann
  • 2 stk grønnsaksbuljongterninger
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ts salt
  • hvit pepper (seks drag med pepperkvernen)
  • 6 kvister timian
  • 0.5 dl olivenolje (extra virgine)
  • Slik gjør du:

  • Varm stekeovnen til 180 grader varmluft. Skrell alle grønnsakene og del dem opp i cirka fem centimeter store biter. Ha dem i en ildfast form sammen med delte tomater og hele hvitløksfedd.
  • Kok opp vann med buljongterning, sitronsaft, salt, pepper, timiankvister og olivenolje.
  • Hell kraften over grønnsakene og dekk formen med alulimiumsfolie.
  • Sett formen til baking i stekeovnen ved 180 grader varmluft i 40 minutter.
  • Server gjerne med kokt ris.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner