Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kokkenes lette

Ovnsbakt grønnsaksgryte med timian

Ny matspalte: Kokkenes beste oppskrifter på slankemat

Oppskrift på ovnsbakt grønnsaksgryte med timian

-
+

Ovnsbakt grønnsaksgryte med timian

  • 4 stk gulrot
  • 4 stk løk
  • 400 g sellerirot
  • 4 stk persillerot (eller pastinakk)
  • 400 g tomater
  • 6 fedd hvitløk
  • 6 dl vann
  • 2 stk grønnsaksbuljongterninger
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ts salt
  • hvit pepper (seks drag med pepperkvernen)
  • 6 kvister timian
  • 0.5 dl olivenolje (extra virgine)
  • Slik gjør du:

  • Varm stekeovnen til 180 grader varmluft. Skrell alle grønnsakene og del dem opp i cirka fem centimeter store biter. Ha dem i en ildfast form sammen med delte tomater og hele hvitløksfedd.
  • Kok opp vann med buljongterning, sitronsaft, salt, pepper, timiankvister og olivenolje.
  • Hell kraften over grønnsakene og dekk formen med alulimiumsfolie.
  • Sett formen til baking i stekeovnen ved 180 grader varmluft i 40 minutter.
  • Server gjerne med kokt ris.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk