Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kokkenes lette

Thaisalat med biff

– Hvis blodsukkeret blir lavt, kan temperamentet bli høyt

Oppskrift på thaisalat med biff

-
+

Thaisalat med biff

  • 250 g mørt storfekjøtt (for eksempel ytrefilet)
  • salt
  • nykvernet pepper
  • 0.25 stk agurk
  • 1 pakke babyleaf-salat
  • 10 stk cherrytomater (delt i to)
  • 0.5 stk rødløk (i tynne skiver)
  • 2 stk vårløk (finsnittet)
  • 1 stilk stangselleri (finsnittet)
  • 1 neve frisk koriander (grovhakket)
  • 1 neve frisk mynte (grovhakket)
  • 1 neve frisk thaibasilikum (grovhakket)

Dressing

  • 0.75 dl limesaft
  • 0.5 dl fiskesaus
  • 1.5 stk småchili (finsnittet)
  • 1 fedd hvitløk (finhakket)
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ts sesamolje
  • Slik gjør du:

  • Begynn med dressingen. Bland alle ingrediensene og rør til sukkeret er helt oppløst. La den stå og godgjøre seg mens resten tilberedes.

Skrell agurken og del den i to på langs. Fjern kjernen med en teskje, og del den i skiver.

  • Legg salaten på et stort fat sammen med de andre grønnsakene. Vent med urtene, da de raskt blir slappe.
  • Ha salt og pepper på biffen og stek den i litt olje i en varm panne i to til tre minutter på hver side – den bør ikke være mer en medium stekt, gjerne mindre. La hvile noen minutter før den deles i skiver.
  • Grovhakk urtene mens biffen hviler.
  • Legg biffskivene på salaten og topp med urtene. Hell over dressingen.
  • Retten kan gjerne serveres sammen med nykokt jasminris eller risnudler.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner