Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokkenes lette

Torskegryte

– Jeg spiser ikke mat jeg ikke vet hva inneholder
Oppskrift på torskegryte

Oppskrift på torskegryte

-
+

Torskegryte

  • 800 g torsk eller klippfisk
  • 200 g tomat på boks
  • 5 stk tomater
  • 1 stk rød paprika
  • 5 stk finhakkede hvitløksfedd
  • 2 stk finkuttede fennikel
  • 2 stk finkuttede sjalottløk
  • basilikum
  • 0.5 dl hvitvin
  • 500 g mandelpoteter

Slik gjør du

  • Skrell potetene og kutt dem opp i biter. Småkok i lettsaltet vann til rett før de er ferdige.
  • Sil av vannet og la det stå og dampe bort i noen minutter. Forvarm et stekebrett i ovn på 200 grader. Ha potetene i den varme ovnspannen, ha på stekeolje og kast potetene litt rundt i pannen. Stek så i ovnen på 200 grader til de er passe gylne, cirka 20–30 minutter.
  • Stek fennikel, hvitløk og sjalottløk i olje uten farge, ha på hvitvin og kok opp. Paprika og bokstomaten kjøres fin med håndblender og has i gryten. Kutt tomatene i terninger og ha i gryten.
  • Småkok i 20 minutter, smak til med salt og sort pepper. Legg i terninger med torsk og la det trekke i fem til ti minutter. Rett før servering tilsettes oppkuttet basilikum og god olivenolje.