Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kongsemner

Bakt persillerot og gulrot

Oppskrift på sunn klassiker: Bakt persillerot og gulrot

-
+

Bakt persillerot og gulrot

  • 8 persillerøtter
  • 2 gulrøtter
  • 4 ss smør
  • 6 ss ferske solbær
  • 1 ts sukker
  • 1 ss vann

Gulrotpuré

  • 4 gulrøtter
  • 1 ts salt
  • 2 ss olivenolje
  • 1 dl kremfløte

Slik gjør du:

  • Vask og rens persillerot fri for jord. Skrell gulrøttene og del dem på langs. Ha røttene i ildfast form eller lignende og bak dem gylne i ovn på 185 grader i cirka 25 minutter med smør.

Gulrotpuré:

  • Kok gulrøttene helt møre og kjør dem i blender til en glatt puré. Smak til med salt og pepper. Kan gjerne smakes til med litt krydder som ingefær, kummin eller kanel.

Se viner som passer til:

Grønnsaker i Vindatabasen