Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kongsemner

Bruschetta med tomat

Oppskrift på sunn klassiker: Bakt persillerot og gulrot

-
+

Bruschetta med tomat

  • 2 stk store, juicy tomater, som bifftomater
  • 8 skiver gammelt brød
  • 2 ss hvitløksolje (fås kjøpt, eller kjør 10 fedd hvitløk med 3 dl nøytral olje glatt med en stavmikser)
  • 4 stk plommer eller aprikos, eller én fersken
  • olivenolje, salt, pepper
  • dill

Slik gjør du:

  • Stek brødskivene gylne i hvitløksolje til de er sprø på utsiden, men myke inni. Legg dem på papir så overflødig olje renner av.
  • Legg på tallerken og ha på litt maldonsalt. Skjær tynne skiver tomat, legg skivene på og ha på litt olivenolje, maldonsalt og pepper.
  • Fjern sten fra frukten og skjær dem halve eller i skiver før du legger dem på toppen av bruschettaen, sammen med dill.

Se viner som passer til:

Grønnsaker i Vindatabasen