Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kongsemner

Eplekake

Målet var å lage en sider som er like god som en hvilken som helst perlende vin

-
+

Eplekake

  • 4 stk egg
  • 180 g smør
  • 180 g sukker
  • 160 g siktet speltmel
  • 1 ts bakepulver
  • kanelglaze

Kanelglaze

  • 150 g sukker
  • 1 ss kanel
  • 1 ss vann
  • 10 stk epler

Nok til en liten langpanne

Slik gjør du

Kanelglaze

  • Ha alt i en kasserolle og kok inn til 110 grader eller slik at karamellen får store seige bobler da den koker.

Deigen

  • Pisk sukker og smør hvitt og tilsett ett og ett egg av gangen. Pisk videre godt sammen. Om smeten ser ut som om den har skilt seg, gjør ikke det noe.
  • Bland inn melk og bakepulver, godt og lenge. Kle en form med bakepapir og fordel kakesmeten jevnt.
  • Kutt epler i båter eller i strimler. Gartneriet bruker en båndmaskin og snurrer eplestrimlene til «roser». Stikk eplene jevnt ned i kakerøren og pensle godt med kanelglaze på toppen. Vær sjenerøs – da får du en seig og god sukkerkrønsj.
  • Stek midt i ovnen på 175 grader i cirka 20 minutter eller til gyllen i overflaten. Sjekk med en pinne om den er gjennomstekt.