Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kongsemner

Hylleblomstsaft

Iskrem av hylleblomst og godteri av roseblad

-
+

Hylleblomstsaft

  • 2 l ferske hylleblomster (kun kronen på blomsten og ikke så mye stilk – den kan være litt bitter)
  • 1 l vann
  • 220 g sukker
  • 2 økologiske sitroner, saft og revet sitronskall

Slik gjør du:

  • Varm opp vann og sukker til det har smeltet, skal ikke koke.
  • Blomstersmaken blir best når den infuseres sakte i kald temperatur, slik at bitterstoffer ikke går inn i saften. Ha i en boks/beholder som rommer to liter.
  • Ha i revet skall fra den ene sitronen – kun det gule. Skvis ut saften begge sitronene og ha i sukkerlaken.
  • Tilsett blomsten og bland godt. Sett på lokk og la stå i ett til to døgn i kjøleskap. Sil av og ha på en flaske.