Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kongsemner

Potetsalat med frøchips

Kjøkkensjef: – Poteten er best når den får være hovedingrediens

-
+

Potetsalat

  • 6 nypoteter
  • 1 neve persille
  • 1 neve kjørvel
  • 2 ferske hvitløk med stilk (eller fire fedd vanlig hvitløk med 3 ss finkuttet gressløk)
  • 0.5 rødløk
  • 50 g fetaost

Dressing

  • 2 ss epleeddik
  • 1 ts dijonsennep
  • 0.5 ts salt
  • noen runder med pepperkvernen
  • 1 dl olivenolje

Sesamfrø-chips

  • 800 g vann
  • 5 g salt
  • 50 g potetmel
  • 150 g sesamfrø

Slik gjør du:

  • Kok potetene helt møre med litt salt og avkjøl.
  • Kutt urter og løk fint og bland alt i en bolle.

Dressing

  • Rør sammen, ha over potetblandingen og vend godt med smuldret fetaost.

Sesamfrø-chips

  • Kok opp vann og salt. Bland potetmel og sesamfrø godt.
  • Tilsett vannet og pisk hardt til det er godt blandet.
  • Smør utover på et bakepapir og stek i ovn på 150 grader i 40 minutter.

Pynt

  • Pynt potetsalaten med chips og friske spiselige sommerblomster og urter som vinterkarse, kjørvel, gjøksyre.

Se viner som passer til:

Grønnsaker i Vindatabasen