Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kongsemner

Stekte agurker med bønner

Oppskrift på sunn klassiker: Bakt persillerot og gulrot

-
+

Bønner

  • 10 bondebønner (hele belger)
  • 1 neve aspargesbønner

Tzatziki

  • 4 ss kremet yoghurt, tykkere type
  • 1 ss hvitløksolje
  • 1 stk agurk
  • 1 ts salt

Agurkmiks

  • 1 stk agurk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss epleeddik

Stekt agurk og bønner

  • 2 stk store agurker
  • bønnene du startet med
  • hvitløksolje

Slik gjør du:

  • Kok opp en kjele med vann tilsatt salt. Rens bondebønner ut av belgene og vask aspargesbønnene. Forvell alle bønnene i 4–5 minutter og ha dem over i iskaldt vann. Rens bondebønnene ut av skallet. Hold alle bønnene klare i en skål.

Tzatziki:

  • Riv en vasket agurk på rivjern og ha den i en sil over en bolle til drenering. Ha på en teskje salt for å trekke ut vannet av agurken. La stå i 20 minutter.
  • Klem ut mest mulig vann før du blander agurk med hvitløksolje og yoghurt. Smak til med salt og pepper.

Agurkmiks:

  • Del agurken i fire på langs og skrap ut fruktkjøttet. Del den så i terninger og ha på olje og eddik. La den marinere i romtemperatur. Smak til med salt og pepper.

Stekt agurk og bønner:

  • Ta frem to stekepanner. Varm én panne til middels temperatur og én panne til sterk varme. Ha 2 ss hvitløksolje i hver panne og stek agurken på middels og bønner på sterk. Vend stadig så de ikke svir seg.
  • Agurken skal bli gyllen, og bønnene skal bli litt sprø.
  • De skal bli ferdige omtrent samtidig.
  • Legg agurk, bønner, tzatziki og agurkmiks pent opp på tallerkener.

Se viner som passer til:

Grønnsaker i Vindatabasen