Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kongsemner

Vårsalat med reddik og pancetta

Kjøkkensjef: – Poteten er best når den får være hovedingrediens

-
+

Vårsalat

  • 24 små reddiker med stilk
  • 150 g pancetta (eller bacon)

Plommegelé

  • 200 g plommejuice (Gartneriet bruker fermentert juice) eller annen juice
  • 4 g agar agar

Slik gjør du:

  • Bind opp seks og seks reddiker med det grønne i fire fine bunter.
  • Kok reddikene stående til møre i en kjele med litt vann og en klatt smør. La reddikene bli litt brune. La dem renne av på papir.
  • Kutt pancetta/bacon i terninger og stek til de er sprø. Renn av alt fett. Sett til side.

Plommegelé

Må lages i god tid.

  • Kok opp juicen og pisk inn agar agar.
  • Kok i ti sekunder for å aktivere den, og sil så av på et brett eller fat. Den stivner ved avkjøling. Skjær geleen i strimler.

Se viner som passer til:

Grønnsaker i Vindatabasen