Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kraftverket

Speltotto med råstekt rosenkål og krutonger

Med denne kraften er du klar for alt
Oppskrift på speltotto med råstekt rosenkål og krutonger

Oppskrift på speltotto med råstekt rosenkål og krutonger

-
+

Speltotto

  • 1 l grønnsakskraft
  • 250 g middagsperler (økologiske)
  • 0.5 dl olivenolje
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk fennikel
  • 1 dl hvitvin
  • 200 g focaccia

Råstekt rosenkål

  • 400 g rosenkål
  • 3 ss olivenolje
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss honning
  • 1 ss sitronsaft
  • 10 ss gressløk

Slik gjør du:

  • Legg middagsperlene i vann i 30 minutter. Skjær av det grønne og stilkene på fennikelen til bruk helt til slutt.
  • Finhakk løk, hvitløk og fennikel og fres godt med olivenolje og litt salt i to minutter. Hell vannet av middagsperlene og fres disse sammen i 30 sekunder. Hell i hvitvin, halvparten av grønnsakskraften og la dette koke rolig til det begynner å tykne. Tilsette så resten av kraften.
  • Koke dette rolig inn til det begynner tykne igjen. Rør rundt iblant, koketiden er cirka 25–30 minutter. Smak til med litt salt og pepper. En god italiensk olivenolje på toppen vil også bringe frem en kledelig pepret smak.
  • Riv focacciaen i biter, vend i olivenolje og stek dem sprø på brett i ovn på 180 grader.
  • Topp speltottoen med finhakket gressløk, sprøstekte krutonger, finsnittede fennikelstilker og råstekte rosenkål glasert med soyasaus.

Rosenkål:

  • Del rosenkålen i to og napp av det ytterste bladet hvis det er misfarget. Varm en panne og ha i noen spiseskjeer med olivenolje. Legg i rosenkålen og la den ligge til den har fått en tydelig farge før den snus i pannen. Gjenta dette et par ganger og trekk pannen til side.
  • Hell over soyasaus, honning og sitron og vend rosenkålen rundt i pannen til dette har festet seg på rosenkålen (også kalt glasering).