- Del lammelåret i store biter på 5 x 5 centimeter (de krymper 40 % under koking).
- Stek kjøttet i smør og olivenolje i en stor panne til de får en fin stekeskorpe. Gjør dette i flere omganger for å unngå at det begynner å koke i pannen.
- Hiv kjøttet oppi gryten sammen med kraften, tomatpuré, laurbær, salt og pepper.
- Sett gryten på moderat varme slik at det koker rolig opp.
- Skrell løken og hvitløken mens gryten koker opp, og del dem 1 cm tykke ringer. «Løs opp» løkringene og stek i smør og salt i ti minutter på moderat varme. Løkringene skal bli lett brune og klappe litt sammen, da slipper du den rå svovelsmaken. Hell alt oppi gryten.
- Kutt gulrot og rotgrønnsaker, for eksempel pastinakk, persillerot og sellerirot, i 1 cm store terninger og stek til de har fått litt farge. Hiv disse også oppi gryten.
- Kok opp og la gryten småkoke i en time og femten minutter.
- Vend gjerne innholdet med en tresleiv iblant, men det er ingen grunn til å røre ofte rundt.