Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Litt grønnere

Gresskar med burrata, gnocchi og honning.

Et lite mirakel
Slik lager du råstekt gresskar med burrata, gnocchi og honning.

Slik lager du råstekt gresskar med burrata, gnocchi og honning.

-
+

Råstekt hokkaido med burrata, gnocchi og dødsgod honning

  • 1 stk. hokkadio gresskar (1 kg)
  • 2 fedd hvitløk med skall
  • 2 stilk timian
  • 1 skive sitron
  • 2 stk. burrata (evt 4 mozzarella)
  • 400 g mandelpotet
  • 100 g mel
  • 2 stk. egg
  • 50 g parmesan
  • 3 ss smør
  • 8 ss Bybi-.honning
  • 4 ss god olivenolje
  • 1.5 ts flaksalt
  • 4 ss solbær (kan erstattes av balsamico)
  • 200 g grov spinat/mangold
  • 12 skiver San Daniele-skinke (kan sløyfes)

Hokkaido-gresskar:

  • Dele gresskaret i to. De mindre eksemplarene har tynt skall og kan skrelles med en aspargesskreller. På større eksemplarer bør man bruke en kniv.
  • Skrap ut kjernene og del den skiver på cirka en cm. Steke disse i en panne med solsikkeolje og salt til de begynner å få en steke skorpe. Ha nå i et par knuste hvitløksfedd, en skive sitron, smør og timian. Steke videre på moderat varme ett minutt og snu de. La de få et par minutter på undersiden også, gresskaret skal være mørt og gjennomstekt. Smaken av sitron, timian og hvitløk har nå trukket inn i kjøttet sammen med smøret.

Gnocchi:

  • Skrell og kok mandelpotetene helt møre.
  • Hell potetene i en grov melsil og la de renne av seg. Press deretter potetene gjennom silen rett på benken eller mos de godt med en potetstapper. Når de er lune, drysser man over finrevet parmesan, mel, svart pepper, salt og knekker over et helt egg og en eggeplomme. Kna dette forsiktig sammen til en deig. Bruk rikelig med mel på fjøla/benken.
  • Forskjellen på en gnocchi-deig og en pastadeig er at gnocchien ikke skal knaes for å bli seig og hard, kun eltes forsiktig sammen til den holder formen som en ball.
  • Del deigen i fire biter. Rull ut til en pølse på ca 1,5 cm tykkelse.
  • Del deretter pølsen i biter på 1,5 cm. dryss på litt mel så de ikke kleber i hverandre.
  • Kok gnocchien i lettsaltet vann til de flyter opp. Det tar ca 1-2 minutter. Hell av vannet og skyll gnocchien i litt kaldt vann, hell over noen skjeer olivenolje. Gnocchien kan lages dagen før den skal spises hvis du ønsker. For det som står igjen nå før servering, er en runde lettsteking i pannen med litt smør, salt, hvitløk og timian og parmesandryss, så er de klare.

Honning, solbær og burrata

  • Lune honningen med en teskje vann, salt og vend inn solbær.
  • Dele burrataen i biter/skiver eller riv den opp med hendene. Legg disse på gresskaret og overøs den med honningen og toppe med skinkeskivene.
  • Mangolden/spinaten skylles og freses i panne med smør, hvitløk og litt salt.