Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Mat fra Midtøsten

Nachos fra Midtøsten

Nachos fra Midtøsten

Oppskrift på Fatteh: sprøtt pitabrød med krydret kjøttdeig, yoghurtsaus og fargerik topping.

-
+

Kjøttdeig og aubergine

  • 2 aubergine, delvis skrelt og skåret i 2-3 cm terninger
  • 6 ss olivenolje
  • 1 mellomstor løk, skrelt og finhakket
  • 1 ts tyrkiske chiliflak (pul biber) eller en annen type chiliflak etter smak
  • 0.5 ts malt spisskummen
  • 0.5 ts allehånde
  • 0.25 ts malt koriander
  • 0.25 ts kanel
  • 400 g kjøttdeig
  • salt og pepper
  • Tahiniyoghurt
  • 500 g yoghurt
  • 0.75 dl tahini
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 lite hvitløksfedd. skrelt og most med litt salt i en morter eller med flatsiden av en kniv

Øvrig

  • 3 pitabrød, delt i to på langs og skåret i trekanter
  • 2 ss olivenolje (kan sløyfes)
  • 1 granateple, kjernene
  • 50 g pinjekjerner, ristet
  • 5 g mynte, hele blader eller grovhakket
  • tyrkiske chiliflak til servering (kan sløyfes)

Slik gjør du

  • Forvarm stekeovnen til 220 grader, over- og undervarme.
  • Bland pitatrekanter med olivenolje (om du ønsker). Rist i ovnen til sprø, 8-12 minutter. Avkjøl.
  • Bland aubergineterninger med 4 ss olivenolje og litt salt og pepper. Fordel på et stekebrett kledd med bakepapir. Stek i ovnen til gylne og helt møre, 25-30 minutter.
  • Varm 2 ss olivenolje i en tykkbunnet stekepanne over medium/lav varme. Fres løk til myk og blank mens du rører jevnlig. Det tar 8-10 minutter.
  • Skru opp varmen og ha i kjøttdeig og krydder. Stek til kjøttdeigen er godt brunet. Ikke bli fristet til å hakke opp for mye tidlig, da får du ikke den gode bruningen. Vend inn aubergine og smak til med salt og pepper.
  • Bland sammen alle ingrediensene til tahiniyoghurten. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sitronsaft.
  • Rett før servering, fordel de sprø pitatrekantene på et serveringsfat. Ha over kjøttdeig- og aubergineblandingen, deretter tahiniyoghurt. Topp med granateplekjerner, ristede pinjekjerner og mynte. Sett frem chiliflak for dem som ønsker mer krutt og server med en gang.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk