Kylling
- 1 stk økologisk kylling
- 2 stk sitroner
- 200 g smør
- 1 bunt timian
- 1 stk hvitløk
- 10 stk små sjalottløk
- 300 g små poteter
Bønner
- 500 g snittebønner
- 50 g harissapaste
- 1 stk syltet lime (kan byttes ut med 3 ss limejuice)
Salat
- 1 stk hjertesalat
- 1 pk. aspargesbønner
- 2 ss dijonsennep
- 2 ss hylleblomsteddik (kan byttes ut med hvitvinseddik)
- 1 bunt bredbladet persille
- 1 håndfull valnøtter
Chilirømme
- 200 g rømme
- 50 g chilipaste
Kylling
- Forvarm ovnen til 175 grader.
- Krydre kylling med salt og pepper og ha i en ildfast form. Skjær smør og sitroner i skiver og ha på kyllingen. Riv opp timian og dryss over kyllingen.
- Skrell løk og del hvitløk opp i fedd og ha i formen. Vask potetene og ha dem i formen.
- Stek i cirka én time. Fukt fuglen med fettet fra formen hvert tiende minutt.
- Sjekk om kyllingen er ferdig etter en time ved å stikke med en kniv under vingen. Dersom saften er klar og uten blod, er kyllingen ferdig.
- Sjekk at potetene er ferdige og gylne. Dersom de ikke er klare, kan de stå lengre. La kyllingen hvile i 15 minutter før den skjæres opp for servering.
Bønner
- Skyll og skjær av endene på bønnene.
- Kok dem i saltet vann i 30 sekunder og legg dem i isvann. Tørk av og mariner med harissa og lime. Stek dem i ovnen i ti minutter mens kyllingen hviler.
Salat
- Skyll salatbladene og bønner.
- Kok bønnene i saltet vann i ett minutt og kjøl dem i isvann. Tørk av og bland med salatbladene.
- Visp oljen i sennep og eddik og bland med bønner og salat. Hakk nøttene og dryss over salaten.
- Bland rømme og chilipaste.
- Server alt med glede og kjærlighet.
Chilirømme
- Chilipaste kan kjøpes på The Vandelay i Oslo eller byttes ut med én hakket chili og én håndfull hakket koriander
- Bland rømme og chilipaste
- Server alt med glede og kjærlighet