Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Esben Holmboe Bangs helstekte kylling med salat, snittebønner og chilirømme

Denne maten lager stjernekokkene hjemme mens de venter på å åpne igjen

-
+

Kylling

  • 1 stk økologisk kylling
  • 2 stk sitroner
  • 200 g smør
  • 1 bunt timian
  • 1 stk hvitløk
  • 10 stk små sjalottløk
  • 300 g små poteter

Bønner

  • 500 g snittebønner
  • 50 g harissapaste
  • 1 stk syltet lime (kan byttes ut med 3 ss limejuice)

Salat

  • 1 stk hjertesalat
  • 1 pk. aspargesbønner
  • 2 ss dijonsennep
  • 2 ss hylleblomsteddik (kan byttes ut med hvitvinseddik)
  • 1 bunt bredbladet persille
  • 1 håndfull valnøtter

Chilirømme

  • 200 g rømme
  • 50 g chilipaste

Kylling

  • Forvarm ovnen til 175 grader.
  • Krydre kylling med salt og pepper og ha i en ildfast form. Skjær smør og sitroner i skiver og ha på kyllingen. Riv opp timian og dryss over kyllingen.
  • Skrell løk og del hvitløk opp i fedd og ha i formen. Vask potetene og ha dem i formen.
  • Stek i cirka én time. Fukt fuglen med fettet fra formen hvert tiende minutt.
  • Sjekk om kyllingen er ferdig etter en time ved å stikke med en kniv under vingen. Dersom saften er klar og uten blod, er kyllingen ferdig.
  • Sjekk at potetene er ferdige og gylne. Dersom de ikke er klare, kan de stå lengre. La kyllingen hvile i 15 minutter før den skjæres opp for servering.

Bønner

  • Skyll og skjær av endene på bønnene.
  • Kok dem i saltet vann i 30 sekunder og legg dem i isvann. Tørk av og mariner med harissa og lime. Stek dem i ovnen i ti minutter mens kyllingen hviler.

Salat

  • Skyll salatbladene og bønner.
  • Kok bønnene i saltet vann i ett minutt og kjøl dem i isvann. Tørk av og bland med salatbladene.
  • Visp oljen i sennep og eddik og bland med bønner og salat. Hakk nøttene og dryss over salaten.
  • Bland rømme og chilipaste.
  • Server alt med glede og kjærlighet.

Chilirømme

  • Chilipaste kan kjøpes på The Vandelay i Oslo eller byttes ut med én hakket chili og én håndfull hakket koriander
  • Bland rømme og chilipaste
  • Server alt med glede og kjærlighet