Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Friterte jordskokkboller med majones

Knoll og kokk
Oppskirft på friterte boller med jordskokk og majones

Oppskirft på friterte boller med jordskokk og majones

-
+

Friterte jorskokkboller

  • 400.00 g jordskokk
  • 2.00 dl fløte
  • salt
  • pepper
  • sitron

Til panering

  • eggehviter
  • brødkrumme
  • hvetemel

Majones

  • 2.00 eggeplommer
  • 4.00 dl nøytral olje
  • salt
  • pepper
  • fin, sterk sennep
  • sitron
  • ev. 2 ss redusert skalldyrkraft (for eksempel reke eller hummer)

Denne retten passer til snacks, tapas, forrett eller aperitiff.

Skrell og kutt jordskokkene i mindre biter og legg dem i en ildfast form. Hell over fløte og bak i ovn på 200 grader under aluminiumsfolie til skokkene er møre. Det tar tid!

Sil av væsken og kjør i blender eller med stavmikser. Spe med væsken til passende konsistens, den skal kunne rulles til boller. Smak til med sitron, salt og pepper.

Rull bollene i hvetemel, dypp dem sa i pisket eggehvite og deretter i brødkrumme. Rist av overflødig krumme og legg dem på frys.

Pisk eggeplommene og spe sakte med olje til majonesen er tykk og glatt. Smak til med salt, pepper, sitron og sennep. De som ønsker en skalldyrsmak rører inn cirka to ss skalldyrkraft.

Friter de frosne bollene pa 160 grader til de er gyldne og sprø. La dem tørke på kjøkkenpapir før anretning. Serveres med majones.

Knoll og kokk