Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Kakao med krydder

Dropp ferdigkjeks og Kvikk Lunsj på skituren
Tursnacks: Kakao med krydder

Tursnacks: Kakao med krydder

-
+

Kakao med krydder

  • 1 stk vaniljestang
  • 0.25 ts kanel
  • 0.25 ts stjerneanis
  • 150 g mørk sjokolade med 70 % kakaomasse
  • 6 dl helmelk
  • 3 ss sukker
  • 2 ss honning

Slik gjør du

  • Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene.
  • Finhakk sjokoladen.
  • Ha alt utenom sjokoladen i en kjele og varm det langsomt til kokepunktet.
  • Ta kjelen av varmen og ta ut vaniljestangen.
  • Tøm 1/4 del av melken over sjokoladen og la den stå i cirka 1 minutt.
  • Rør den sammen med en visp slik at du får en tykk saus. Spe med resten av melken litt etter litt mens du rører den godt sammen.
  • Tips:
  • Sjokoladedrikker smaker best hvis de får stå natten over i kjøleskap og varmes opp neste dag. Da får smaken tid til å modne.

Dine data på DN

DN er en del av NHST Media Group AS, som nå er ansvarlig for håndtering av dine data på DN. Vi bruker informasjonskapsler og dine opplysninger for å gi deg en sikker og god brukeropplevelse. Vi analyserer bruk for å kunne forbedre NHSTs tjenester, og for å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner