Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Kakao med krydder

Dropp ferdigkjeks og Kvikk Lunsj på skituren
Tursnacks: Kakao med krydder

Tursnacks: Kakao med krydder

-
+

Kakao med krydder

  • 1 stk vaniljestang
  • 0.25 ts kanel
  • 0.25 ts stjerneanis
  • 150 g mørk sjokolade med 70 % kakaomasse
  • 6 dl helmelk
  • 3 ss sukker
  • 2 ss honning

Slik gjør du

  • Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene.
  • Finhakk sjokoladen.
  • Ha alt utenom sjokoladen i en kjele og varm det langsomt til kokepunktet.
  • Ta kjelen av varmen og ta ut vaniljestangen.
  • Tøm 1/4 del av melken over sjokoladen og la den stå i cirka 1 minutt.
  • Rør den sammen med en visp slik at du får en tykk saus. Spe med resten av melken litt etter litt mens du rører den godt sammen.
  • Tips:
  • Sjokoladedrikker smaker best hvis de får stå natten over i kjøleskap og varmes opp neste dag. Da får smaken tid til å modne.