Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Mat

Kakao med krydder

Dropp ferdigkjeks og Kvikk Lunsj på skituren
Tursnacks: Kakao med krydder

Tursnacks: Kakao med krydder

-
+

Kakao med krydder

  • 1 stk vaniljestang
  • 0.25 ts kanel
  • 0.25 ts stjerneanis
  • 150 g mørk sjokolade med 70 % kakaomasse
  • 6 dl helmelk
  • 3 ss sukker
  • 2 ss honning

Slik gjør du

  • Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene.
  • Finhakk sjokoladen.
  • Ha alt utenom sjokoladen i en kjele og varm det langsomt til kokepunktet.
  • Ta kjelen av varmen og ta ut vaniljestangen.
  • Tøm 1/4 del av melken over sjokoladen og la den stå i cirka 1 minutt.
  • Rør den sammen med en visp slik at du får en tykk saus. Spe med resten av melken litt etter litt mens du rører den godt sammen.
  • Tips:
  • Sjokoladedrikker smaker best hvis de får stå natten over i kjøleskap og varmes opp neste dag. Da får smaken tid til å modne.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner