Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Krystalliserte nøtter

Dropp ferdigkjeks og Kvikk Lunsj på skituren
Tursnacks: Krystalliserte nøtter

Tursnacks: Krystalliserte nøtter

-
+

  • 100 g mandler, pistasjnøtter, hasselnøtter, pekannøtter eller lignende
  • 30 g sukker
  • 0.5 dl vann
  • fingersalt
  • ev. tørket frukt og sjokolade

Slik gjør du

  • Ha alle ingrediensene i en vid kasserolle. Det er viktig at det ikke ligger mer enn et lag nøtter i kasserollen, ellers kan det bli vanskelig å få et bra resultat.
  • Sett kasserollen på platen på høy varme.
  • Kok til nesten alt vannet er fordampet. Rør med jevne mellomrom. Når vannet begynner å fordampe, vil sukkeret legge seg som et hvitt belegg rundt mandlene.
  • Tøm nøttene på et bakepapir og dryss lett med salt.
  • Avkjøl nøttene og oppbevar dem i romtemperatur i lufttett emballasje. Bland dem gjerne med tørket frukt og sjokolade i grove biter.

Dine data på DN

DN er en del av NHST Media Group AS, som nå er ansvarlig for håndtering av dine data på DN. Vi bruker informasjonskapsler og dine opplysninger for å gi deg en sikker og god brukeropplevelse. Vi analyserer bruk for å kunne forbedre NHSTs tjenester, og for å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner