Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Nøttebarer

Dropp ferdigkjeks og Kvikk Lunsj på skituren
Tursnacks: Nøttebarer

Tursnacks: Nøttebarer

-
+

Nøttebarer

  • 210 g finhakkede nøtter. Jeg bruker like deler mandler, hasselnøtter og pistasjnøtter.
  • 50 g gresskarkjerner
  • 50 g solsikkefrø
  • 30 g linfrø
  • 30 g chiafrø
  • 30 g tørket tranebær
  • 30 g rosiner
  • 50 g tørket aprikos i biter
  • 10 g tørket bringebær
  • 70 g glukosesirup
  • 30 g honning
  • 20 g eplejuice
  • 100 g hvit smeltet sjokolade

Slik gjør du

  • Ha glukosesirup, honning og juice i en kjele og kok opp.
  • Tilsett alt det tørre og rør godt sammen.
  • Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad. Rør sjokoladen til slutt.
  • Ha massen i en kakering eller brødform med bakepapir og press den godt sammen slik at den blir cirka 2 cm tykk. Får du ikke presset massen godt sammen, faller den fra hverandre når den kuttes.
  • Sett i romtemperatur til den setter seg, helst til neste dag. Kutt i ønskede biter.