Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Mat

Nøttebarer

Dropp ferdigkjeks og Kvikk Lunsj på skituren
Tursnacks: Nøttebarer

Tursnacks: Nøttebarer

-
+

Nøttebarer

  • 210 g finhakkede nøtter. Jeg bruker like deler mandler, hasselnøtter og pistasjnøtter.
  • 50 g gresskarkjerner
  • 50 g solsikkefrø
  • 30 g linfrø
  • 30 g chiafrø
  • 30 g tørket tranebær
  • 30 g rosiner
  • 50 g tørket aprikos i biter
  • 10 g tørket bringebær
  • 70 g glukosesirup
  • 30 g honning
  • 20 g eplejuice
  • 100 g hvit smeltet sjokolade

Slik gjør du

  • Ha glukosesirup, honning og juice i en kjele og kok opp.
  • Tilsett alt det tørre og rør godt sammen.
  • Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad. Rør sjokoladen til slutt.
  • Ha massen i en kakering eller brødform med bakepapir og press den godt sammen slik at den blir cirka 2 cm tykk. Får du ikke presset massen godt sammen, faller den fra hverandre når den kuttes.
  • Sett i romtemperatur til den setter seg, helst til neste dag. Kutt i ønskede biter.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner