1hode rød bittersalat (for eksempel treviso eller rød sikori, bladene skilt fra hverandre)
25gristede hasselnøtter (delt i to)
25ggouda av virkelig god kvalitet (tynne skiver)
Til dressingen
3ssrødvinseddik
1knivsodd dijonsennep
1klype sukker, eller etter smak
1.5ssextra virgin olivenolje (en smøraktig, ikke en gressaktig olje)
1.5sshasselnøtt- eller valnøttolje
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 190 grader varmluft. Steketid 40 minutter.
Del de største jordskokkene i to på langs. Legg dem alle i en ildfast form eller langpanne som er stor nok til at de kan ligge i ett lag. Ha på salt og pepper og halvparten av olivenoljen. Bland alt godt sammen med hendene. Stek i ovnen i 30 minutter.
Rens purreløkene godt, fjern de ytre bladene og vask bort all jorden. Bland purren med resten av oljen og ha på salt og pepper. Legg dem i den ildfaste formen sammen med jordskokken og stek i ti minutter til. Purren skal være mør og jordskokkene helt myke, og litt klissete noen steder (sukkeret i dem renner litt ut).
Bland sammen crème fraîche og kulturmelk. Sett det til side.
Lag dressingen ved å blande sammen eddik, sennep, salt og pepper, sukker og begge oljene. Pisk med en gaffel. Smak til med søtt eller surt, alt etter hva du ønsker.
Bland treviso eller sikori med dressingen. Legg de stekte grønnsakene på et serveringsfat eller i en lav skål. Øs over crème fraîche-blandingen (eller ha det ved siden av). Dryss hasselnøttene og osteskivene på toppen og server.