Bland sammen mel, salt, sukker og bakepulver i en arbeidsbolle. Finhakk en halv rødløk og bland det sammen det tørre.
Smelt smøret på middels høy varme og hell deretter i melk og øl. Når væskeblandingen holder 37 grader, trekker du kjelen vekk fra varmen og rører inn gjær. Pisk så inn to egg.
Om du ønsker en ytterligere spiss på smaken, kan du brune smøret først, sile det og deretter helle i melk og øl.
Hell så væskeblandingen over det tørre i arbeidsbollen mens du rører hele tiden.
La røren stå i minst 30 minutter, men den kan stå langt lenger i kjøleskap. Om ønskelig kan du fint lage røren dagen før du skal steke vaflene.
Sørg for at vaffeljernet er varmt, pensle det med smør, stek vaflene og la de kjøle seg litt ned på rist.
Serveres umiddelbart med seterrømme, finhakket rødløk, dill og så mye løyrom du har råd til.