Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Salte vafler med løyrom

Nordisk delikatesse – på vaffel

-
+

Salte vafler med løyrom

  • 150 g fint hvetemel
  • 120 g grovt sammalt hvetemel
  • 5 g salt
  • 5 g sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 stk finhakket rødløk
  • 70 g smør
  • 2 dl helmelk
  • 1 dl øl
  • 15 g fersk gjær
  • 2 stk egg
  • 1 stk boks seterrømme til servering
  • 300 g løyrom til servering
  • 0.5 stk finhakket rødløk til servering
  • 1 stk kvast dill til servering

Slik gjør du

  • Bland sammen mel, salt, sukker og bakepulver i en arbeidsbolle. Finhakk en halv rødløk og bland det sammen det tørre.
  • Smelt smøret på middels høy varme og hell deretter i melk og øl. Når væskeblandingen holder 37 grader, trekker du kjelen vekk fra varmen og rører inn gjær. Pisk så inn to egg.
  • Om du ønsker en ytterligere spiss på smaken, kan du brune smøret først, sile det og deretter helle i melk og øl.
  • Hell så væskeblandingen over det tørre i arbeidsbollen mens du rører hele tiden.
  • La røren stå i minst 30 minutter, men den kan stå langt lenger i kjøleskap. Om ønskelig kan du fint lage røren dagen før du skal steke vaflene.
  • Sørg for at vaffeljernet er varmt, pensle det med smør, stek vaflene og la de kjøle seg litt ned på rist.
  • Serveres umiddelbart med seterrømme, finhakket rødløk, dill og så mye løyrom du har råd til.