Salte vafler med løyrom
- 150 g fint hvetemel
- 120 g grovt sammalt hvetemel
- 5 g salt
- 5 g sukker
- 1 ts bakepulver
- 0.5 stk finhakket rødløk
- 70 g smør
- 2 dl helmelk
- 1 dl øl
- 15 g fersk gjær
- 2 stk egg
- 1 stk boks seterrømme til servering
- 300 g løyrom til servering
- 0.5 stk finhakket rødløk til servering
- 1 stk kvast dill til servering
Slik gjør du
- Bland sammen mel, salt, sukker og bakepulver i en arbeidsbolle. Finhakk en halv rødløk og bland det sammen det tørre.
- Smelt smøret på middels høy varme og hell deretter i melk og øl. Når væskeblandingen holder 37 grader, trekker du kjelen vekk fra varmen og rører inn gjær. Pisk så inn to egg.
- Om du ønsker en ytterligere spiss på smaken, kan du brune smøret først, sile det og deretter helle i melk og øl.
- Hell så væskeblandingen over det tørre i arbeidsbollen mens du rører hele tiden.
- La røren stå i minst 30 minutter, men den kan stå langt lenger i kjøleskap. Om ønskelig kan du fint lage røren dagen før du skal steke vaflene.
- Sørg for at vaffeljernet er varmt, pensle det med smør, stek vaflene og la de kjøle seg litt ned på rist.
- Serveres umiddelbart med seterrømme, finhakket rødløk, dill og så mye løyrom du har råd til.