Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mestergrønt

Blomkålsalat med Kalixløjrom og røkt Rørosrømme

Kålåkerens diva
Oppskrift på blomkålsalat

Oppskrift på blomkålsalat

-
+

Blomkålsalat

  • 1.00 blomkål
  • 1.00 dl røkt Rørosrømme (røkes i ovn med einer, kan sløyfes og serveres naturell)
  • 2.00 ss Kalixløjrom
  • 1.00 liten sjalottløk, finkuttet

Rens blomkålen, buketter og stilk for seg.

Kutt bukettene i mindre buketter. Stek de mindre bitene i en stekepanne.

Stilkene og resten av bukettene kokes møre i vann hver for seg, da de har forskjellig koketid. Avkjøl bukettene og stilk om de ikke skal serveres med en gang – retten serveres gjerne lun.

Bland rømme og løjrom sammen med finkuttet sjalottløk og servér.

Se viner som passer til:

Grønnsaker i Vindatabasen