Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mestergrønt

Helbakt blomkål med tørrsaltet bacon og parmesan

Kålåkerens diva
Oppskrift på helbakt blomkål med bacon og parmesan

Oppskrift på helbakt blomkål med bacon og parmesan

-
+

Helbakt blomkål

  • 2.00 blomkålhoder
  • 4.00 dl mørk kyllingkraft (kan sløyfes)
  • 150.00 g usaltet smør
  • 3.00 dl melk
  • 1.00 fedd hvitløk
  • 1.00 krm muskat
  • 1.00 ss mel
  • 2.00 ss smeltet smør
  • 150.00 g bacon sprøstekt
  • persille/karse

Fjern de grønne bladene fra blomkålen. Sett blomkålhodene i en ildfast form og hell over kyllingkraften. Kutt smøret i terninger og legg det på toppen av blomkålen. Stekes ved 170 grader i ca 45 minutter. Øs over kraften hvert 10. minutt.

Kok opp melk med et fedd hvitløk, jevn melken med mel og smørjevning, og smak til med salt og revet muskatnøtt.

Kutt bacon i tynne strimler og stekt det sprøtt i en stekepanne. Server med revet parmesan og urter.

Se viner som passer til:

Grønnsaker i Vindatabasen