Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mestergrønt

Kålbuljong med løpstikke og egg

Kålkontroll
Oppskrift på kålbuljong med løpstikke og egg av Kari Innerå

Oppskrift på kålbuljong med løpstikke og egg av Kari Innerå

-
+

Kålbuljong med løpstikke og egg

  • 2.00 spisskål/nykål
  • 2.00 ss usaltet smør
  • 1.00 dl vann
  • 5.00 dl kyllinkraft
  • 1.00 fedd hvitløk
  • 3.00 kvaster løpstikke
  • 4.00 egg kokt i 6–7 minutter 

Del den ene spisskålen i fire båter. Stek kålen i panne til den er mørk og nesten brent i overflaten. Legg så kålen over i en kjele, ha i et fedd hvitløk og hell over kyllingkraft. La trekke i cirka to timer. La kraften syde, ikke koke. Ha i grovkuttet løpstikke de siste ti minuttene. Løpstikke er kraftig, så smak under trekking slik at den ikke blir for intens. 

Sil kålen fra kraften og ha den tilbake i kjelen.

Del den andre spisskålen i to på langs. Kutt smøret i tynne skiver og legg det utover i en stor stekepanne. Legg kålen med snittflaten ned på smøret og stek på middels varme til kålen er gylden. Snu kålen på andre siden og hell i vannet. Skru opp varmen på platen og la kålen dampe seg ferdig.

Løft kålen ut  av pannen og del i mindre «kakestykker». Smak til med salt. Skrell eggene og legg dem sammen med kålen i en suppeskål, hell over buljongen. Server gjerne med ferskt brød.

Kålkontroll