Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Mitt Matminne

Spagetti carbonara

Da kokken smakte en ordentlig pasta carbonara, var det ingen vei tilbake
Spagetti carbonara

Spagetti carbonara

-
+

Spagetti carbonara

  • 1 porsjon eggeplommepasta
  • 3 l vann
  • 2 ss salt (til koking)
  • 8 stk eggeplommer
  • 200 g guanciale eller pancetta (ev. bacon)
  • 75 g finrevet pecorino romano
  • 100 g finrevet parmesan
  • 2 ss hel svart pepper
  • 3 dl pastavann
  • extra virgin olivenolje

Slik gjør du

  • Stek pepperkornene på høy varme i en tørr panne i to minutter og knus dem i en morter eller i en pepperkvern når de er kalde.
  • Riv pecorino og parmesan så fint som mulig. Sett 50 g pecorino til side.
  • Kutt guanciale i kuber på 1×2 cm, husk å fjerne svoren.
  • Stek guancialen i en tørr panne til den er sprø. Ta ut den sprøstekte guancialen og legg på en tallerken. Hell fettet i en bolle.
  • Kok pastaen i lettsaltet vann i tre minutter, sil av, men ta vare på 3 dl av kokevannet.
  • Ha pastaen tilbake i samme kjele, drypp i litt olivenolje og rør.
  • Bruk visp eller stavmikser og bland sammen eggeplommer, parmesan, 25 g pecorino, 1 ss pepper, pastavannet og stekefettet.
  • Hell ostesausen i kjelen med spagettien og vend den inn. Juster med mer pastavann om sausen er for tykk. Er den for tynn, ha i litt mer ost.
  • Sett kjelen på middels til høy varme og la spagettien koke under omrøring i cirka 1 minutt.
  • Vend inn ⅔ av guancialen og smak til med salt – hvis det trengs – og pepper.
  • Topp med revet pecorino, olivenolje, pepper og resten av kjøttet. Balanser gjerne retten med litt sitronsaft.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner