Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mitt Matminne

Spagetti carbonara

Da kokken smakte en ordentlig pasta carbonara, var det ingen vei tilbake
Spagetti carbonara

Spagetti carbonara

-
+

Spagetti carbonara

  • 1 porsjon eggeplommepasta
  • 3 l vann
  • 2 ss salt (til koking)
  • 8 stk eggeplommer
  • 200 g guanciale eller pancetta (ev. bacon)
  • 75 g finrevet pecorino romano
  • 100 g finrevet parmesan
  • 2 ss hel svart pepper
  • 3 dl pastavann
  • extra virgin olivenolje

Slik gjør du

  • Stek pepperkornene på høy varme i en tørr panne i to minutter og knus dem i en morter eller i en pepperkvern når de er kalde.
  • Riv pecorino og parmesan så fint som mulig. Sett 50 g pecorino til side.
  • Kutt guanciale i kuber på 1×2 cm, husk å fjerne svoren.
  • Stek guancialen i en tørr panne til den er sprø. Ta ut den sprøstekte guancialen og legg på en tallerken. Hell fettet i en bolle.
  • Kok pastaen i lettsaltet vann i tre minutter, sil av, men ta vare på 3 dl av kokevannet.
  • Ha pastaen tilbake i samme kjele, drypp i litt olivenolje og rør.
  • Bruk visp eller stavmikser og bland sammen eggeplommer, parmesan, 25 g pecorino, 1 ss pepper, pastavannet og stekefettet.
  • Hell ostesausen i kjelen med spagettien og vend den inn. Juster med mer pastavann om sausen er for tykk. Er den for tynn, ha i litt mer ost.
  • Sett kjelen på middels til høy varme og la spagettien koke under omrøring i cirka 1 minutt.
  • Vend inn ⅔ av guancialen og smak til med salt – hvis det trengs – og pepper.
  • Topp med revet pecorino, olivenolje, pepper og resten av kjøttet. Balanser gjerne retten med litt sitronsaft.