Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

nykål

Grillet nykål med salsa verde og pepperrot

- Legg nykål på grillen nå!
Oppskrift på grillet nykål med salsa verde og pepperrot av Karl Torbjørn Andersen

Oppskrift på grillet nykål med salsa verde og pepperrot av Karl Torbjørn Andersen

-
+

Grillet nykål med salsa verde og pepperrot

  • 1.00 stk nykål
  • 3.00 ss olje
  • 1.00 stk sitron
  • flaksalt

Salsa verde

  • 0.30 bt gressløk
  • 0.30 bt basilikum
  • 0.30 bt persille
  • 0.50 fedd finhakket hvitløk
  • 1.00 ss kapers
  • 1.00 ss ansjos (kan sløyfes)
  • 1.00 stk sitron (kan sløyfes)
  • 5.00 ss olivenolje
  • salt
  • pepperrot

Slik gjør du

  • Kutt nykålen i biter og pensle med olivenolje.
  • Ha på litt salt.
  • Grill nykål hardt, så den fortsatt er crunchy.

Salsa verde

  • Kjør ingrediensene til salsa verde sammen i en mikser og smak til med salt, eventuelt kan du finkutte alt og blande sammen.
  • Jeg velger å ikke tilsette sitron, siden den misfarger dressingen fort. I stedet heller jeg sitronjuice over den grillede nykålen når den er ferdig.
  • Riv over pepperrot til slutt.