Hummus tahini
- 600 g kokte kikerter
- 3 ss tahini (sesampasta, helst libanesisk)
- saften av 1 sitron (cirka 1 dl)
- 1 dl extra virgin olivenolje
- 1.5 fedd hvitløk
- 1 ts malt spisskummen
- 1.5 ts salt
- litt nykvernet pepper
- 3 ss grovhakket bladpersille
- litt vann
- 0.25 ts røkt paprika
- 2.5 ss extra virgin olivenolje (til anretning)
Slik gjør du
Hummus, alle veganeres proteinredningsplanke, er å få kjøpt ferdiglagd i de fleste dagligvarebutikker. Det finnes virkelig ingen gode argumenter for å ikke lage den selv; da kan du bidra med din egen personlige touch, i mitt tilfelle bladpersille og røkt paprika.
- Hvis du tar utgangspunkt i tørkede kikerter (som ifølge visse entusiaster er et must), skal disse først bløtlegges i 24 timer, deretter kokes cirka én time i rikelig vann. Avkjøl. (Hermetiske er det bare å tømme rett i mikseren, minus laken de ligger i).
- Bland alle ingrediensene og kjør i kjøkkenmaskin eller med stavmikser til det er jevnt. Juster konsistensen med litt vann. Anrett i en skål med noen spiseskjeer olivenolje og litt paprika drysset over. Spises med brød (pitabrød eller libanesisk flatbrød).