Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Øst for Eggen

Hummus tahini

Libanesisk vegetarmat – sunn, fargesprakende og smekkfull av smak
Oppskrift på Hummus tahini

Oppskrift på Hummus tahini

-
+

Hummus tahini

  • 600 g kokte kikerter
  • 3 ss tahini (sesampasta, helst libanesisk)
  • saften av 1 sitron (cirka 1 dl)
  • 1 dl extra virgin olivenolje
  • 1.5 fedd hvitløk
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1.5 ts salt
  • litt nykvernet pepper
  • 3 ss grovhakket bladpersille
  • litt vann
  • 0.25 ts røkt paprika
  • 2.5 ss extra virgin olivenolje (til anretning)

Slik gjør du

Hummus, alle veganeres proteinredningsplanke, er å få kjøpt ferdiglagd i de fleste dagligvarebutikker. Det finnes virkelig ingen gode argumenter for å ikke lage den selv; da kan du bidra med din egen personlige touch, i mitt tilfelle bladpersille og røkt paprika.

  • Hvis du tar utgangspunkt i tørkede kikerter (som ifølge visse entusiaster er et must), skal disse først bløtlegges i 24 timer, deretter kokes cirka én time i rikelig vann. Avkjøl. (Hermetiske er det bare å tømme rett i mikseren, minus laken de ligger i).
  • Bland alle ingrediensene og kjør i kjøkkenmaskin eller med stavmikser til det er jevnt. Juster konsistensen med litt vann. Anrett i en skål med noen spiseskjeer olivenolje og litt paprika drysset over. Spises med brød (pitabrød eller libanesisk flatbrød).