Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Øst for Eggen

Hummus tahini

Libanesisk vegetarmat – sunn, fargesprakende og smekkfull av smak
Oppskrift på Hummus tahini

Oppskrift på Hummus tahini

-
+

Hummus tahini

  • 600 g kokte kikerter
  • 3 ss tahini (sesampasta, helst libanesisk)
  • saften av 1 sitron (cirka 1 dl)
  • 1 dl extra virgin olivenolje
  • 1.5 fedd hvitløk
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1.5 ts salt
  • litt nykvernet pepper
  • 3 ss grovhakket bladpersille
  • litt vann
  • 0.25 ts røkt paprika
  • 2.5 ss extra virgin olivenolje (til anretning)

Slik gjør du

Hummus, alle veganeres proteinredningsplanke, er å få kjøpt ferdiglagd i de fleste dagligvarebutikker. Det finnes virkelig ingen gode argumenter for å ikke lage den selv; da kan du bidra med din egen personlige touch, i mitt tilfelle bladpersille og røkt paprika.

  • Hvis du tar utgangspunkt i tørkede kikerter (som ifølge visse entusiaster er et must), skal disse først bløtlegges i 24 timer, deretter kokes cirka én time i rikelig vann. Avkjøl. (Hermetiske er det bare å tømme rett i mikseren, minus laken de ligger i).
  • Bland alle ingrediensene og kjør i kjøkkenmaskin eller med stavmikser til det er jevnt. Juster konsistensen med litt vann. Anrett i en skål med noen spiseskjeer olivenolje og litt paprika drysset over. Spises med brød (pitabrød eller libanesisk flatbrød).

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner