Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Øst for Eggen

Khao pad

Først når det dugger på vinduene, er thaimaten sterk nok
Slik lager du Khao pad

Slik lager du Khao pad

-
+

Khao pad

  • 600 g kokt og avkjølt jasminris
  • 2 stk egg
  • 1 sjalottløk (finhakket)
  • 2 fedd hvitløk (finhakket)
  • 1 ts rød karripasta
  • olje til steking
  • 1 ss palmesukker
  • 2 ss fiskesaus
  • 2 stk vårløk
  • 0.5 saften av lime
  • 2 dl grovhakket frisk koriander
  • 1 saften av lime (til naam phrik)
  • 2 ss fiskesaus (til naam phrik)
  • 1 finhakket liten thaichili (til naam phrik)

Slik gjør du:

Også kjent som Fried rice. Husk at ris (khao) = mat (khao). Alle thairetter skal serveres med ris ved siden av. Gårsdagens uspiste ris ender gjerne som frokost, for eksempel i denne retten, som det finnes 10.000 varianter av. Ryggsekkturister (hvis det fremdeles finnes slike) spiser nesten ikke annet.

  • Varm oljen i en stekepanne eller wok og stek hvitløk, sjalottløk og karripasta. Tilsett risen og stek under omrøring.
  • Pisk eggene sammen. Skyv den halvferdige risen til side i pannen og stek eggerøre rett i pannen. Når eggene er stivnet, bland det sammen med risen. Stek videre, tilsett eventuelt mer olje. Stekt ris er best når den har fått litt sprø skorpe på seg.
  • Tilsett vårløk, sukker, fiskesaus og lime mot slutten av stekingen.
  • Server med hakket koriander og med naam phrik, som er lime, fiskesaus og chili blandet i en skål ved siden av. Brukes etter lyst og smak.