Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Øst for Eggen

Khao pad

Først når det dugger på vinduene, er thaimaten sterk nok
Slik lager du Khao pad

Slik lager du Khao pad

-
+

Khao pad

  • 600 g kokt og avkjølt jasminris
  • 2 stk egg
  • 1 sjalottløk (finhakket)
  • 2 fedd hvitløk (finhakket)
  • 1 ts rød karripasta
  • olje til steking
  • 1 ss palmesukker
  • 2 ss fiskesaus
  • 2 stk vårløk
  • 0.5 saften av lime
  • 2 dl grovhakket frisk koriander
  • 1 saften av lime (til naam phrik)
  • 2 ss fiskesaus (til naam phrik)
  • 1 finhakket liten thaichili (til naam phrik)

Slik gjør du:

Også kjent som Fried rice. Husk at ris (khao) = mat (khao). Alle thairetter skal serveres med ris ved siden av. Gårsdagens uspiste ris ender gjerne som frokost, for eksempel i denne retten, som det finnes 10.000 varianter av. Ryggsekkturister (hvis det fremdeles finnes slike) spiser nesten ikke annet.

  • Varm oljen i en stekepanne eller wok og stek hvitløk, sjalottløk og karripasta. Tilsett risen og stek under omrøring.
  • Pisk eggene sammen. Skyv den halvferdige risen til side i pannen og stek eggerøre rett i pannen. Når eggene er stivnet, bland det sammen med risen. Stek videre, tilsett eventuelt mer olje. Stekt ris er best når den har fått litt sprø skorpe på seg.
  • Tilsett vårløk, sukker, fiskesaus og lime mot slutten av stekingen.
  • Server med hakket koriander og med naam phrik, som er lime, fiskesaus og chili blandet i en skål ved siden av. Brukes etter lyst og smak.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner