Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Øyvind Hjelle

Bålgrillet kongekrabbe med hvit asparges og ramsløkmajones

Gode oppskrifter til påskebålet
Bålgrillet kongekrabbe med hvit asparges og ramsløkmajones

Bålgrillet kongekrabbe med hvit asparges og ramsløkmajones

-
+

Bålgrillet kongekrabbe med hvit asparges og ramsløkmajones

  • 4 stk rå kongekrabbeben
  • 0.5 stk spiralloff
  • 8 stk rå hvite asparges
  • 2 stk sitroner
  • 2 dl ramsløkmajones
  • olje
  • salt

Ramsløkmajones

  • 4 stk eggeplommer
  • 1 ss fin sennep
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 2 ss vann
  • 2 dl solsikkeolje
  • 1 dl ramsløkolje (150 g ramsløk, 1 ts salt og 2 dl solsikkeolje)
  • litt salt

Slik gjør du:

  • Gni aspargesene inn i olje. Legg dem på glørne og rull dem ofte, slik at de får jevn temperatur innvendig, men grillet skorpe. På en normalt varm grill vil tykk hvit asparges bli ferdig på rundt ti minutter. La dem bli møre helt inn til kjernen.
  • Grill sitronen, det fremkaller en god sødme og smak som kler hvit asparges. Press saften over aspargesen og dryss salt over.
  • Legg krabbebena på grillristen med den tynneste halvdelen utenfor risten, den delen trenger bare rundt to minutters grilling.
  • Når det bobler væske ut av leddene, er krabben ferdigkokt innvendig. Løft bena av og la dem trekke i noen minutter. Server med loff, hvit asparges og ramsløkmajones.

Ramsløkmajones:

  • Grovhakk 150 gram ramsløk og stavmiks den med én teskje salt og to desiliter solsikkeolje til en grønn puré. Kok pureen på moderat varme i cirka ti minutter.
  • Hell gjennom en fin sil eller et kaffefilter, og la den renne godt fra seg. Nå har du en smaksrik grønn olje som holder seg fint på glass i kjøleskap i tre måneder.
  • Visp sammen eggeplommer, eddik, vann, salt og sennep. Tilsett solsikkeoljen i en tynn stråle mens du visper kontinuerlig. Når all oljen er vispet inn, har du en fast majones. Smak til med ramsløkoljen.