Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Øyvind Hjelle

Vaffelblinis med løyrom og rømme

Gode oppskrifter til påskebålet

Slik lager du vaffelblinis med løyrom og rømme

-
+

Vaffelblinis med løyrom og rømme

  • 1.5 dl melk
  • 1.5 dl øl
  • 75 g usaltet smør
  • 25 g gjær
  • 1 stk egg
  • 0.5 stk rødløk
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver (kan sløyfes)
  • 1 ss sukker
  • 150 g hvetemel
  • 150 g bokhvetemel (eller 75 g sammalt hvetemel)
  • 200 g løyrom (eller einerrøkt laks)
  • 1 beger seterrømme
  • 50 g ramsløk (eller rødløk)

Slik gjør du:

  • Varm smøret i en kjele til det smelter, hell deretter på øl og melk. Varm til cirka 37 grader og rør ut gjæren.
  • Rør inn egg, finhakket rødløk, salt, sukker, hvetemel, bokhvetemel og eventuelt bakepulver til konsistensen blir som en tykk pannekakerøre. Løk og gjær gir vaflene et behagelig syrnet preg.
  • La røren heve til dobbelt størrelse, minst 45 minutter. Den kan gjerne stå kjølig over natten, da vil vaflene smake enda bedre.
  • Pensle vaffeljernet rikelig med klaret smør og stek vaflene raskt på høy varme. Server med topping av rømme, løyrom og ramsløk.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk