Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Øyvind Hjelle

Vaffelblinis med løyrom og rømme

Gode oppskrifter til påskebålet
Slik lager du vaffelblinis med løyrom og rømme

Slik lager du vaffelblinis med løyrom og rømme

-
+

Vaffelblinis med løyrom og rømme

  • 1.5 dl melk
  • 1.5 dl øl
  • 75 g usaltet smør
  • 25 g gjær
  • 1 stk egg
  • 0.5 stk rødløk
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver (kan sløyfes)
  • 1 ss sukker
  • 150 g hvetemel
  • 150 g bokhvetemel (eller 75 g sammalt hvetemel)
  • 200 g løyrom (eller einerrøkt laks)
  • 1 beger seterrømme
  • 50 g ramsløk (eller rødløk)

Slik gjør du:

  • Varm smøret i en kjele til det smelter, hell deretter på øl og melk. Varm til cirka 37 grader og rør ut gjæren.
  • Rør inn egg, finhakket rødløk, salt, sukker, hvetemel, bokhvetemel og eventuelt bakepulver til konsistensen blir som en tykk pannekakerøre. Løk og gjær gir vaflene et behagelig syrnet preg.
  • La røren heve til dobbelt størrelse, minst 45 minutter. Den kan gjerne stå kjølig over natten, da vil vaflene smake enda bedre.
  • Pensle vaffeljernet rikelig med klaret smør og stek vaflene raskt på høy varme. Server med topping av rømme, løyrom og ramsløk.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner