Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Røkt pølse med kålrotstuing, baconsmør med sennep og sprøstekt løk

To retter i én: røkt kjøttpølse med kålrotstuing og pytt i panne
Oppskrift på røkt pølse med kålrotstuing, baconsmør med sennep og sprøstekt løk

Oppskrift på røkt pølse med kålrotstuing, baconsmør med sennep og sprøstekt løk

-
+

Røkt middagspølse trukket i buljong

  • 2.00 l vann
  • 2.00 løk
  • 1.00 gulrot
  • 1.00 stangselleri
  • 1.00 buljongterning, høns
  • 1.00 ss hel svart pepper
  • 1.00 ts salt
  • 4.00 røkte middagspølser

Bacon- og sennepssmør

  • 50.00 g bacon
  • 6.00 ss saltet smør
  • 2.00 ss grov sennep
  • Hakket persille
  • Salt og pepper

Kålrotstappe

  • 300.00 g kålrot
  • 1.00 gulrot
  • 150.00 g potet
  • 5.00 dl h-melk
  • 5.00 dl fløte
  • 5.00 ss saltet smør
  • salt og pepper

Slik gjør du:

Røkt middagspølse, trukket i buljong

  • Skjær grønnsakene i skiver, kok opp vann og buljong, ha i grønnsakene sammen med krydderet. La trekke i cirka 30 minutter. Snitt pølsene i skinnet. Kok opp buljongen, ha i pølsene og la dem trekke i cirka 20 minutter. Server med kålrotstuing, bacon og sennepssmør og masse sprøstekt løk.

Bacon- og sennepssmør

  • Kutt baconet i strimler og stek i en tørr panne på middels temperatur. Når baconet begynner å bli sprøtt, skrus temperaturen ned og smøret has i. Tilsett sennep og hakket persille, smak til med salt og pepper.

Kålrotstappe

  • Skrell grønnsakene og kutt dem i mindre biter, kok dem møre i vann og sil dem godt. Stamp dem godt og rør inn fløte og smør. Smak til med salt og pepper.

     

 

 

 

Se viner som passer til:

Svin i Vindatabasen

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner