Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Drikke

Slik lager du bringebærlikør

Sesongens beste bæroppskrifter

Jon Fredrik Skauge ved Fannremsgården deler sin beste oppskrifter på bringebærlikør

-
+

Bringebærlikør

  • 700 g bringebær
  • 600 g sukker
  • 4 dl brennevin

Nok til cirka 12 dl.

Slik gjør du:

  • Likører lages enkelt på Norgesglass. Det kan brukes mange typer bær og frukt etter smak. Oppskriften er på bringebærlikør, men samme prinsipp kan brukes på andre bærtyper og med andre typer brennevin.
  • Fyll opp et toliters Norgesglass med bringebær, fyll etter med sukker til det blir fullt. Slå deretter brennevinet i glasset. Rør litt i bær- og sukkerblandingen slik at det blir fylt etter med brennevin i hele glasset. Lukk glasset og la det stå i romtemperatur. Snu og rist på glasset jevnlig slik at det blandes godt ut.
  • Etter et par måneder kan en sile fra bærmassen og en har en nydelig likør.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner