Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Drikke

Slik lager du bringebærlikør

Sesongens beste bæroppskrifter
Jon Fredrik Skauge ved Fannremsgården deler sin beste oppskrifter på bringebærlikør

Jon Fredrik Skauge ved Fannremsgården deler sin beste oppskrifter på bringebærlikør

-
+

Bringebærlikør

  • 700 g bringebær
  • 600 g sukker
  • 4 dl brennevin

Nok til cirka 12 dl.

Slik gjør du:

  • Likører lages enkelt på Norgesglass. Det kan brukes mange typer bær og frukt etter smak. Oppskriften er på bringebærlikør, men samme prinsipp kan brukes på andre bærtyper og med andre typer brennevin.
  • Fyll opp et toliters Norgesglass med bringebær, fyll etter med sukker til det blir fullt. Slå deretter brennevinet i glasset. Rør litt i bær- og sukkerblandingen slik at det blir fylt etter med brennevin i hele glasset. Lukk glasset og la det stå i romtemperatur. Snu og rist på glasset jevnlig slik at det blandes godt ut.
  • Etter et par måneder kan en sile fra bærmassen og en har en nydelig likør.