Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sauseskolen

Hjemmelaget vaniljesaus

Slik lager du den perfekte vaniljesaus
Oppskrift på vaniljesaus

Oppskrift på vaniljesaus

-
+

Vaniljesaus

  • 1.50 dl fløte
  • 4.00 dl melk
  • 1.00 stk vaniljestang
  • 1.00 dl sukker
  • 5.00 stk eggeplommer

Vaniljesaus

Slik gjør du

  • Skrap ut frøene fra vaniljestangen.
  • Kok opp vaniljefrøene, fløte, melk og sukker i en kjele.
  • Ha eggeplommene i en bolle og spe den varme væsken i eggeplommene mens du pisker.
  • Hell eggeplommeblandingen tilbake til kjelen, og varm til 87 grader under omrøring på medium varme. Vaniljekremen vil da tykne til passe konsistens.
  • Siles og avkjøles.

Tips: For å sjekke om vaniljesausen er varm nok, dypp en spiseskje i sausen og dra av sausen på halve skjeen med en finger. Når du så holder skjeen loddrett skal ikke sausen renne nedover der du dro fingeren over skjeen.