Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Signaturdrinken

Gull i munn

Hyttedrink med sjokolade, appelsin og røyksmak
Oppskrift på gull i munn

Oppskrift på gull i munn

-
+

Gull i munn

  • 4 cl bourbon
  • 2 cl Aperol
  • 1 cl Lagavulin 16 Years Old (eller annen røkt skotsk whisky)
  • 3 cl kaffe
  • 3 cl sitronsaft
  • 2 cl agavesirup
  • 3 dæsjer sjokoladebitter (kan sløyfes)
  • 4 cl tonic
  • appelsinskall til pynt

Slik gjør du

  • Ha bourbon, Aperol, kaffe, sitron, agavesirup og sjokoladebitter i en shaker og rist godt.
  • Spray et tumblerglass med Lagavulin. Dobbeltsil over i glasset og hell tonic på toppen, før du rører forsiktig.
  • Du kan kaldbrygge kaffen, men vanlig nedkjølt filterkaffe går også bra. Du kan til nød bruke espresso, men da blir cocktailen vesentlig sterkere. I så fall bør du halvere mengden.