Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Signaturdrinken

Gull i munn

Hyttedrink med sjokolade, appelsin og røyksmak

Oppskrift på gull i munn

-
+

Gull i munn

  • 4 cl bourbon
  • 2 cl Aperol
  • 1 cl Lagavulin 16 Years Old (eller annen røkt skotsk whisky)
  • 3 cl kaffe
  • 3 cl sitronsaft
  • 2 cl agavesirup
  • 3 dæsjer sjokoladebitter (kan sløyfes)
  • 4 cl tonic
  • appelsinskall til pynt

Slik gjør du

  • Ha bourbon, Aperol, kaffe, sitron, agavesirup og sjokoladebitter i en shaker og rist godt.
  • Spray et tumblerglass med Lagavulin. Dobbeltsil over i glasset og hell tonic på toppen, før du rører forsiktig.
  • Du kan kaldbrygge kaffen, men vanlig nedkjølt filterkaffe går også bra. Du kan til nød bruke espresso, men da blir cocktailen vesentlig sterkere. I så fall bør du halvere mengden.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk