Slik gjør du
Sjøkrepskraft
- Rens sjøkrepsene, ta vare på halene, bruk skallet, hodene og klørene til å koke kraften.
- Dra ut tarmen på halen fra bunnen på halen.
Fenikkel- og havrerotsalat
- Del fennikelen i fire, og legg den uten olje i en glovarm stekepanne. La den bli svart på alle sidene, snu og vend på den til den er kokt igjennom.
- Fjern det som er mest brent på fennikelen, fjern også stammen. Kutt så i tynne skiver.
- Vask havreroten og kok den i lettsaltet vann med skallet på. Kjøl ned og kutt i tynne skiver.
- Bland sammen fennikel og havrerot, smak til med salt og eddik.
Røkt smør
- Røyk kaldt smør. (Om man ikke har utstyr til å røyke mat, så kan man tilsette noen dråper med røkt grønnsaksolje)
- Del smøret i terninger og ha det i en kasserolle med litt størrelse. Smelt smøret og la det koke til det blir brunt. Når smøret er brunt, ha det over i en annen beholder som tåler varme, pass på at beholderen er tørr.
Sjøkrepsene
- Krydre sjøkrepshalene med salt og pepper. Vend i litt nøytral olje. Stek i en varm panne på begge sider. Ha i røkt smør mot enden av steketiden.
Til slutt
- Legg opp fennikel- og havrerotsalat i en skål sammen med sjøkrepsen.
- Ha over en til to spiseskjeer med smøret fra pannen.
- Ha på brønnkarse eller andre grønne urter.
- Ha blåskjellene, butare og sitrontimian i en presskanne. Hell varm sjøkrepskraft over i presskannen og la det trekke i et minutt.
- Press ned og hell over retten før du serverer.