Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sjømat

Sjøkrepscarpaccio

– Har du to eiendomsmeglere en kveld, setter du dem ikke ved siden av hverandre
Lars Erik Underthun lager kokebok og viser deg hvordan du kan lage sjøkrepscarpaccio.

Lars Erik Underthun lager kokebok og viser deg hvordan du kan lage sjøkrepscarpaccio.

-
+

Sjøkrepscarpaccio

  • 8 stk rensede sjøkrepshaler
  • 100 g sjalottløk
  • 2.5 dl vann
  • 30 g rødvinseddik
  • 50 g sukker
  • 3.5 g salt
  • 200 g skalldyrben
  • 3 dl solsikkeolje
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 stk hvitløksfedd
  • Salt og kajennepepper

Slik gjør du:

  • Legg sjøkrepshalene utover på et dobbelt lag med plastfolie. Legg et dobbelt lag med plastfolie over der igjen, og bank sjøkrepsene flate til de er fire millimeter tykke. Bruk en kjevle for å få en jevn carpaccio. Frys den ned. Når den har frosset, ta den ut og skjær ut ønsket form.
  • Kutt sjalottløk i små ­terninger. Smelt sukker til kara­mell, tilsett sjalottløk og rødvinseddik, og la dette trekke til det blir mørt. Avkjøl.
  • Bland solsikkeolje, skalldyrben, tomatpuré, fennikelfrø og hvitløk i en kasse­rolle. Kok opp og la det stå på svak varme i en times ­tid. Avkjøl dressingen og sil av.
  • Anrett sjøkrepsen på tallerkenen med salt, kajenne­pepper, karamellisert sjalottløk og urter. Hell over noen dråper av dressingen.