Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Smak

Gulrøtter med honning

Matbloggeren var lei av treretters middager

-
+

Gulrøtter med honning

  • 15 stk små og tynne gulrøtter, gjerne i flere farger
  • 2 ss honning
  • 1 ss smør
  • flaksalt
  • 1 ss hakket mynte
  • 1 dl hasselnøtter
  • labneh

Slik gjør du

  • Sett ovnen på 180 grader varmluft. Legg hasselnøttene på et brett og sett midt i ovnen i cirka ti minutter eller til du ser skallet sprekker. Ta ut nøttene og kjøl dem ned litt før du gnir dem mellom hendene til skallet faller av. Grovhakk og sett til side.
  • Vask og rens gulrøttene. Er de små og fine, trenger du ikke skrelle dem. Finn frem en panne og legg gulrøttene i. Tilsett smør og stek i noen minutter. Fyll vann i pannen så det dekker midt på gulrøttene. Ha i honning. La småkoke mens du snur gulrøttene etter fem minutter. Sjekk om de er møre. Når vannet damper bort, vil honningen karamellisere gulrøttene, og de blir deilig søte.
  • Server gulrøttene på toppen av et lag labneh, strø over hasselnøtter og hakket mynte.

Tips: Du kan bruke andre rotfrukter til denne retten. Prøv med pastinakk eller persillerot. Du kan også bruke aspargesbønner eller asparges. Hasselnøtter kan erstattes med valnøtter, cashewnøtter, ristede solsikkekjerner, gresskarkjerner eller pinjekjerner for variasjon.