Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Smak

Balsamicobakt rødbetsalat med hasselnøtter

Fennikelfest for galleriet
Oppskrift på balsamicobakte rødbetsalat med hasselnøtter av Aicha Bouhlou

Oppskrift på balsamicobakte rødbetsalat med hasselnøtter av Aicha Bouhlou

-
+

Balsamicobakte rødbetsalat med hasselnøtter

  • 400.00 g rødbeter
  • 2.00 stk fedd hvitløk, tynne skiver
  • 4.00 ss balsamicoeddik
  • 4.00 ss olivenolje
  • 0.50 ts knuste fennikelfrø
  • salt
  • pepper
  • 150.00 g salatblader, gjerne feltsalat eller salatmix
  • 0.50 sitron, saften
  • 1.00 dl ristete hasselnøtter eller flere, hakket

Slik gjør du

  • Skrell rødbetene og del dem i fire. Skrell og skjære sjalottløk og hvitløk i tynne skiver.
  • Legg rødbeter, hvitløk og fennikel i en ildfast form. Drypp over eddik og olivenolje og krydre med salt og pepper.
  • Dekk formen med aluminiumsfolie og bak i ovn i ca 30 minutter eller til rødbetene er helt møre.
  • Anrett rødbeter på fat med salat. Skvis noen dråper sitronsaft og strø over hakkete hasselnøtter.