Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sommermat

Agurk- og tomatsalat

Slik lager du sommerens beste thai-piknik

-
+

SALAT

  • 1 stk agurk
  • 10 stk søte, små tomater
  • 10 stk syrlige små tomater
  • 2 ss hakkede peanøtter
  • 1 liten neve friske urter (for eksempel blomkarse)

DRESSING

  • 1 ts tørkede reker
  • 3 stk små røde chilier
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ss ristede peanøtter
  • 1 ss palmesukker
  • 5 ss tamarindjuice
  • 5 ss limesaft
  • 4 ss fiskesaus

Utgangspunktet for denne salaten er en klassisk thai-papayasalat, men med agurk og tomat istedenfor ung papaya.

Lag dressingen og salaten hjemme og oppbevar dem i hver sin boks, så kan du blande salaten rett før du skal spise på stranden eller i parken.

SLIK GJØR DU:

  • Stek tørkede reker lett i en tørr panne til de er sprø. Avkjøl.
  • Bestem selv hvor mange chili du vil ha i. Fjerner du frøene fra chilien, blir den mindre sterk, men beholder chilismaken.
  • Knus chilien sammen med reker, hvitløk og peanøtter i en morter til en fin paste og tilsett knust palmesukker. Bland inn tamarindjuice, limesaft og fiskesaus. Kutt tomater og agurk i skiver eller båter og bland inn dressingen.
  • Dryss en liten neve ristede peanøtter over og topp med urter.

Se viner som passer til:

Grønnsaker i Vindatabasen