Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sommermat

Bær med Nýr-krem

Slik får du mest ut av sjøkrepsen

Slik lager du bær med Nýr-krem

-
+

Bær med Nýr-krem

  • 2 kurver bringebær
  • 100 g markjordbær
  • 225 g Nýr
  • 2 dl fløte
  • 40 g sukker
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 2 plater gelatin
  • 1 stk patron N2O

Slik gjør du:

  • Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Kok opp fløte, splittet vaniljestang og sukker.
  • Trekk kjelen til side, rør inn gelatinen og Nýr. Plukk ut vaniljestangen og hell massen over i en spumaflaske. Sett på lokket og fyll med en patron. (Bruker du to patroner, blir kremen stivere og luftigere, dette er en smakssak.)
  • Rist godt og sett flasken kaldt. Der kan den stå i dagevis. Rist flasken før du sprøyter kremen oppå bærene. Pynt med spiselige blomster om du finner noen.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk