Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sommermat

Bær med Nýr-krem

Slik får du mest ut av sjøkrepsen
Slik lager du bær med Nýr-krem

Slik lager du bær med Nýr-krem

-
+

Bær med Nýr-krem

  • 2 kurver bringebær
  • 100 g markjordbær
  • 225 g Nýr
  • 2 dl fløte
  • 40 g sukker
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 2 plater gelatin
  • 1 stk patron N2O

Slik gjør du:

  • Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Kok opp fløte, splittet vaniljestang og sukker.
  • Trekk kjelen til side, rør inn gelatinen og Nýr. Plukk ut vaniljestangen og hell massen over i en spumaflaske. Sett på lokket og fyll med en patron. (Bruker du to patroner, blir kremen stivere og luftigere, dette er en smakssak.)
  • Rist godt og sett flasken kaldt. Der kan den stå i dagevis. Rist flasken før du sprøyter kremen oppå bærene. Pynt med spiselige blomster om du finner noen.