Slik gjør du
- Sett deigen først ved å rive rå potet i en bolle med et rivjern.
- Tilsett 2 dl lunket vann, gjær og 1 ts salt. Spe på med hvetemel mens du knar. Tenk at deigen skal være like fast som en pizzadeig, så mengden mel kan variere litt. Sett deigen et lunt sted.
- Kutt nykålen/sommerkålen i strimler. Tilsett litt salt og kna saltet inn i kålen slik at den slipper væske.
- Kjør egg og olje med stavmikser i en smal, sylinderformet beholder til majones. Kjør deretter inn hakket estragon og smak til med saften av en 1/2 sitron og salt.
- Press vannet ut av kålen og tilsett estragonmajones og finkuttet rødløk. Smak til med mer salt om nødvendig og tilsett finkuttet gressløk.
- Varm olje til 160–170 ℃ i en dyp kjele eller jerngryte.
- Del deigen i fire emner og rull hver ut til en liten pizza.
- Friter én og én om gangen i cirka tre minutter, husk på snu den i oljen av og til. Den skal bli fin og gyllen.
- Når langosen er fritert river du over parmesan mens den er varm, slik at osten smelter.
- Server med kålen på toppen og ha på karse.