Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sommermat

Fritert langos med nykål og estragon

Denne vil kokkens venner alltid at hun skal lage

-
+

Fritert langos med nykål og estragon

  • 325 g hvetemel
  • 1 stk potet
  • 1 ts salt
  • 20 g fersk gjær
  • 2 dl vann
  • 1 stk nykål
  • 0.5 stk rødløk
  • 1 stk egg
  • 1 potte estragon
  • 3 dl solsikkeolje til majones
  • 0.5 stk sitron
  • 5 dl solsikkeolje til fritering
  • parmesan
  • gressløk/karse
  • salt

Slik gjør du

  • Sett deigen først ved å rive rå potet i en bolle med et rivjern.
  • Tilsett 2 dl lunket vann, gjær og 1 ts salt. Spe på med hvetemel mens du knar. Tenk at deigen skal være like fast som en pizzadeig, så mengden mel kan variere litt. Sett deigen et lunt sted.
  • Kutt nykålen/sommerkålen i strimler. Tilsett litt salt og kna saltet inn i kålen slik at den slipper væske.
  • Kjør egg og olje med stavmikser i en smal, sylinderformet beholder til majones. Kjør deretter inn hakket estragon og smak til med saften av en 1/2 sitron og salt.
  • Press vannet ut av kålen og tilsett estragonmajones og finkuttet rødløk. Smak til med mer salt om nødvendig og tilsett finkuttet gressløk.
  • Varm olje til 160–170 ℃ i en dyp kjele eller jerngryte.
  • Del deigen i fire emner og rull hver ut til en liten pizza.
  • Friter én og én om gangen i cirka tre minutter, husk på snu den i oljen av og til. Den skal bli fin og gyllen.
  • Når langosen er fritert river du over parmesan mens den er varm, slik at osten smelter.
  • Server med kålen på toppen og ha på karse.