Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sommermat

Fritert langos med nykål og estragon

Denne vil kokkens venner alltid at hun skal lage

-
+

Fritert langos med nykål og estragon

  • 325 g hvetemel
  • 1 stk potet
  • 1 ts salt
  • 20 g fersk gjær
  • 2 dl vann
  • 1 stk nykål
  • 0.5 stk rødløk
  • 1 stk egg
  • 1 potte estragon
  • 3 dl solsikkeolje til majones
  • 0.5 stk sitron
  • 5 dl solsikkeolje til fritering
  • parmesan
  • gressløk/karse
  • salt

Slik gjør du

  • Sett deigen først ved å rive rå potet i en bolle med et rivjern.
  • Tilsett 2 dl lunket vann, gjær og 1 ts salt. Spe på med hvetemel mens du knar. Tenk at deigen skal være like fast som en pizzadeig, så mengden mel kan variere litt. Sett deigen et lunt sted.
  • Kutt nykålen/sommerkålen i strimler. Tilsett litt salt og kna saltet inn i kålen slik at den slipper væske.
  • Kjør egg og olje med stavmikser i en smal, sylinderformet beholder til majones. Kjør deretter inn hakket estragon og smak til med saften av en 1/2 sitron og salt.
  • Press vannet ut av kålen og tilsett estragonmajones og finkuttet rødløk. Smak til med mer salt om nødvendig og tilsett finkuttet gressløk.
  • Varm olje til 160–170 ℃ i en dyp kjele eller jerngryte.
  • Del deigen i fire emner og rull hver ut til en liten pizza.
  • Friter én og én om gangen i cirka tre minutter, husk på snu den i oljen av og til. Den skal bli fin og gyllen.
  • Når langosen er fritert river du over parmesan mens den er varm, slik at osten smelter.
  • Server med kålen på toppen og ha på karse.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner