Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sommermat

Friterte poteter

Den nye rekecocktailen
Oppskrift på friterte poteter med reker

Oppskrift på friterte poteter med reker

-
+

Friterte poteter

  • 8.00 stk store astrix-poteter
  • 100.00 g cherrytomater
  • 2.00 pk. mozzarella
  • solsikkeolje
  • salt

Avocadokrem

  • 2.00 stk modne avocadoer
  • lime
  • salt og pepper

Marinerte chilireker

  • 600.00 g ferske reker
  • 3.00 stk chili
  • litt fersk dill
  • 1.00 ss rømme eller crème fraîche
  • solsikkeolje
  • lime
  • salt og pepper

Slik gjør du

  • Skrell, vask og kutt potetene i skiver.
  • Varm opp olje i en høy gryte til 180 grader.
  • Friter potetene først en gang, til de bli myke, legg på papir
  • Friter så en gang til, til potetene er gyllenbrune og salt dem.
  • Vask og kutt tomatene og riv mozzarellaene i små biter.
  • Bland sammen med poteter og de marinerte rekene.

Avocadokrem

  • Knus avocadoene med en gaffel til en grov mos, smak den til med lime, salt og pepper.

Marinerte chilireker

  • Grill eller bak chiliene i ovn til de blir litt svarte.
  • Finkutt chili og dill og bland dem med olje og rømme til en tykk marinade, smak til med limejuice og salt, pepper.
  • Skrell rekene og bland dem inn i marinaden.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner