Bytt følge. Prøv nytt tilbehør i sommer og få ny favorittrett: Reker, poteter og avokado skaper en fyldig og mettende sommerrett som er perfekt som lunsj

Bytt følge. Prøv nytt tilbehør i sommer og få ny favorittrett: Reker, poteter og avokado skaper en fyldig og mettende sommerrett som er perfekt som lunsj

Den nye rekecocktailen

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Lei reker og majones? Da bør du prøve denne varianten.

Nypillede reker, majones og loff hører sommeren til. For mange er det et av de viktigste måltidene man minst må ha én eller gjerne flere ganger i løpet av sommeren. Men hva med å gi rekene et nytt tilbehør?

– Blir man lei av reker og majones, så har man et lett tips her, sier Björn Svensson.

Fakta: Björn Johan Dong-Soo Svensson

Alder: 41 år.

Stilling: Kokk.

Bakgrunn: Kokkeskole i Sundsvall.

Har jobbet på mer enn 50 restauranter, deriblant Bagatelle og Oro.

Startet Restaurant Oscarsgate i 2005. Den fikk Michelin-stjerne i 2008.

I 2013 startet han Fauna, som fikk stjerne året etter.

Etter å ha lagt ned Fauna i 2016, åpnet han Galt i september 2017.

Aktuell: Galt fikk Michelin-stjerne etter å ha vært åpen i knappe fem måneder.

Reker og poteter er en veldig god kombinasjon, og når man i tillegg tilsetter søte tomater, så får man litt av alt.

– Men man må passe på å få litt av alt på gaffelen, det er da det smaker best.

Mange kvier seg litt for å fritere potetene, men Svensson har et tips slik at de ikke blir slappe og dvaske.

– Friter to ganger. Første på litt lavere temperatur, og gjerne med skallet på. Da er det lettest å få dem sprø og gode.

Det er også et tips å ikke bruke hvilken som helst potet. Bruk en kokefast potet, gjerne av typen asterix, den passer perfekt til fritering.

-
+

Friterte poteter

  • 8 stkstore astrix-poteter
  • 100 gcherrytomater
  • 2 pk. mozzarella
  • solsikkeolje
  • salt

Avocadokrem

  • 2 stkmodne avocadoer
  • lime
  • salt og pepper

Marinerte chilireker

  • 600 gferske reker
  • 3 stkchili
  • litt fersk dill
  • 1 ssrømme eller crème fraîche
  • solsikkeolje
  • lime
  • salt og pepper

Slik gjør du

  • Skrell, vask og kutt potetene i skiver.
  • Varm opp olje i en høy gryte til 180 grader.
  • Friter potetene først en gang, til de bli myke, legg på papir
  • Friter så en gang til, til potetene er gyllenbrune og salt dem.
  • Vask og kutt tomatene og riv mozzarellaene i små biter.
  • Bland sammen med poteter og de marinerte rekene.

Avocadokrem

  • Knus avocadoene med en gaffel til en grov mos, smak den til med lime, salt og pepper.

Marinerte chilireker

  • Grill eller bak chiliene i ovn til de blir litt svarte.
  • Finkutt chili og dill og bland dem med olje og rømme til en tykk marinade, smak til med limejuice og salt, pepper.
  • Skrell rekene og bland dem inn i marinaden.

Drikketips:

Reker har en naturlig sødme i smaken som passer best sammen med en vin som innehar samme kvalitet. Gjerne en som ikke er for alkoholrik og kraftig, men fersk og delikat. De friterte potetene og den fete avocadokremn trenger også en del friskhet og syre til å bryte opp fedmen. En delikat og alkoholbeskjeden riesling fra Mosel er derfor et godt valg. Gjerne en som nesten er tørr, men som likevel har litt sødme. Denne fra Maximin Grünhaus har ni gram sukker og det er akkurat perfekt.

87

Navn: Maximin Grünhäuser Riesling Trocken 2015

Produsent: Weing. Maximin Grünhaus , Mosel , Tyskland

Pris: 204,90 Varenummer: 7675401 Bestillingsutvalget, Importør: Plus Vini AS

Dufter av lime, grønne epler,flint og grapefrukt. Lett og delikat fersk frukt med en frisk syre og en pen tørr fersk utgang. MB

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk