Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sommermat

Jordbær med lakris og sjokoladeganache

Lær å lage ribbe de La Vera på grillen

Jordbær med lakris og sjokoladeganache

-
+

Jordbær med lakris og sjokoladeganache

  • 1 kurv norske jordbær
  • 100 g Valrhona- sjokolade (64 prosent)
  • 75 g fløte
  • 25 g smør
  • 1 ts finmalt lakrisrot
  • 1 klype salt

Slik gjør du:

  • Hakk opp sjokoladen og ha i en kjele sammen med fløte, smør, salt og lakrispulver. Varm opp til cirka 70 grader mens du rører med ballongvisp.
  • Trekk kjelen av pannen og la ganachen avkjøles. Rør litt nå og da. Legg noen skjeer i bunnen av skålen og rensede jordbær oppå.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk