Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sommermat

Jordbær med lakris og sjokoladeganache

Lær å lage ribbe de La Vera på grillen

Jordbær med lakris og sjokoladeganache

-
+

Jordbær med lakris og sjokoladeganache

  • 1 kurv norske jordbær
  • 100 g Valrhona- sjokolade (64 prosent)
  • 75 g fløte
  • 25 g smør
  • 1 ts finmalt lakrisrot
  • 1 klype salt

Slik gjør du:

  • Hakk opp sjokoladen og ha i en kjele sammen med fløte, smør, salt og lakrispulver. Varm opp til cirka 70 grader mens du rører med ballongvisp.
  • Trekk kjelen av pannen og la ganachen avkjøles. Rør litt nå og da. Legg noen skjeer i bunnen av skålen og rensede jordbær oppå.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner